„Nafta vėl teka į Slovakiją vamzdynu „Družba“, o tiekimas Vengrijai, kaip tikimasi, bus atkurtas rytoj“, – naujienų agentūrai AFP sakė įmonės atstovas Antonas Molnaras.

Antradienį Rusijos naftos įmonė „Transneft“ pranešė, kad rusiškos naftos tiekimas per Ukrainą trims Europos šalims – Vengrijai, Slovakijai ir Čekijai – buvo sustabdytas, nes dėl sankcijų nebeįmanoma vykdyti mokėjimų už tranzitą.

Anot kompanijos, ukrainiečiai sustabdė naftos transportavimą pietine „Družba“ šaka, „nes negauna lėšų už šias paslaugas“.

Tačiau tiekimas Lenkijai ir Vokietijai per Baltarusiją tęsiamas „įprastai“, nurodė „Transneft“.

A. Molnaras antradienį sakė, kad „buvo techninių problemų bankų lygiu dėl Rusijos mokėjimo už tranzitą“.

Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui pasiuntus savo kariuomenę į Ukrainą, Vašingtonas ir Briuselis įvedė beprecedenčių sankcijų Maskvai ir atribojo Rusiją nuo tarptautinių finansinių institucijų.

Trečiadienį A. Molnaras pranešė, kad „Slovnaft“ ir jos patronuojanti kompanija Vengrijoje MOL savanoriškai sutiko sumokėti už tranzitą, o Ukraina ir Rusija su tuo sutiko.

Tiekimas Čekijai dar neatnaujintas, sakė „Družba“ dalį šioje šalyje valdančios kompanijos „Mero“ atstovė Barbora Putzova.

„Mums, kaip tranzito kompanijai, svarbiausia, kad nebūtų technologinių problemų ir kad turėtume pakankamai naftos“, – AFP sakė ji.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją