„Mes pagalvojome, kad pažiūrėkime, kiek metų nebuvo keista ši formulė (NPD – ELTA). Kuomet vidutinis atlyginimas Lietuvoje augo labai sparčiai, per paskutinius metus, manome, kad ši grupė asmenų, kur daugiausiai yra jauni specialistai, ką tik baigę mokslus (...). Manome, kad yra laikas peržiūrėti formulę. Kaip ją reikės peržiūrėti, tai dabar negaliu pakomentuoti“, – penktadienį po renginio „Forumas su Vyriausybe“ žurnalistams teigė R. Skyrienė.

„Matome, kad tai jaunieji talentai ir paprastai tas atlyginimų rėžis yra būtent tiems žmonėms. Siekiant juos išlaikyti Lietuvoje, nes tikrai dėl geresnio atlyginimo žmonės kartais ir emigruoja, tai manome, kad reikėtų atsisukti ir į juos“, – pažymėjo ji.

R. Skyrienė aiškina, kad šią lengvatą būtų galima kompensuoti įvedus visuotinti nekilnojamo turto (NT) mokestį. Ji akcentuoja, kad dabartiniame NT mokestyje yra labai daug išimčių, kurias reikia naikinti, tačiau investuotojų atstovei kyla abejonių, ar naujasis NT mokestis apskritai bus priimtas.

„Reikia padaryti normalų, visuotinį (nekilnojamo – ELTA) turto mokestį. Dabar jame labai daug išimčių, ir tas likusias, vadinčiau, netgi sovietines išimtis, reikia naikinti ir jis turėtų tapti visuotiniu. Manome, kad jį reikia priimti, bet kuo toliau, tuo sunkiau galiu patikėti, kad jį priims“, – sakė „Investors‘ Forum“ vykdomoji direktorė.

Šią savaitę interviu Eltai metu, R. Skyrienė atskleidė, kad Vyriausybei ketina siūlyti peržiūrėti NPD formulę.

„Dabar tai yra iki tam tikrų pajamų ir jau kiek metų tas laiptelis nebuvo pakeltas. Minimali mėnesinė alga augo, o atrodo, kad jauni specialistai, ką tik baigę, gaunantis 2 ar 3 tūkst. eurų „popieriuje“ – jiems nebetaikomas NPD“, – sakė ji.

Pašnekovė taip pat teigiamai atsiliepė apie pasiūlymą įvesti visuotinį NT mokestį.

„Siūlomas NT mokestis yra daug logiškesnis nei dabartinis, kuris yra pajuoka“, – sakė R. Skyrienė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)