Vyriausybės vadovas pirmadienį teigė, kad valdantieji eina tinkamu keliu ir jų priimami sprendimai artimiausiu metu leis realiai kelti pragyvenimo kokybę tiek labiausiai pažeidžiamiems senjorams ir šeimoms, tiek vidurinei klasei. S. Skvernelis išskyrė valdžios sprendimus remiant šeimas, keičiant mokestinę bei pensijų sistemą.

Premjeras pabrėžė, kad valdantieji jau kelis kartus kėlė pensijas ir tą daryti ketina ateityje. Pasak S. Skvernelio, pensijų reforma taip pat prisidės gerinant pensininkų gyvenimo situaciją šalyje.

Ministro pirmininko teigimu, valdančiųjų mokestinė reforma bus naudinga didžiajai daliai vidurinės klasės.

„Nuo 2018 metų įsigaliojanti mokestinė reforma palies didžiąją dalį vidurinės klasės gyventojų, kurie kas mėnesį tikrai gaus didesnes pajamas – nuo 10 iki 60 eurų“, – pirmadienį kalbėjo S. Skvernelis, pridurdamas, kad valdantieji stengsis, jog gautų didesnių pajamų nesuvalgytų augančios kainos ir infliacija.

„Manau, kad 2018 metais įgyvendinus mokestinius ir kitus pakeitimus ir suformavus biudžetą mes turėsime kitokius skaičius“, – apibendrino S. Skvernelis.

Pirmadienį Lietuvos statistikos departamentui pranešus, kad skurdo lygis šalyje 2017 m., palyginti su prieš tai buvusiais metais, padidėjo 1 procentiniu punktu, konservatorė Gintarė Skaistė pareiškė, kad dėl to kalta valdančiųjų politika.

Politikė tvirtino, kad, nepaisant to, jog „valstiečiai“ savo rinkimų programoje daug kalbėjo apie skurdo ir pajamų nelygybės mažinimą, realūs rezultatai rodo kitus valdančiųjų prioritetus.

Konservatorė kaltino valdančiuosius veidmainiškumu per dideliu liberalumu ir aiškino, kad valdančiųjų priimami sprendimai veda prie dar didesnio susiskaldymo ir pasidalinimo.

Ekonomistas Gitanas Nausėda teigia, kad žemiau skurdo ribos gyvenančių žmonių skaičiaus augimą Lietuvoje pernai lėmė infliacija ir su ja susijęs pragyvenimo lygio augimas. Savo ruožtu socialinių mokslų daktaro Romo Lazutkos sako, kad skurdo riba kyla, nes didėja vadinamojo vidutinio sluoksnio pajamos sparčiau nei tų žmonių, kurie pajamas gauna iš socialinių išmokų. Daugiau vertinimų – šioje nuorodoje.

Lietuvos statistikos departamentas pirmadienį pranešė kad skurdo lygis šalyje, palyginti su 2016 m., padidėjo 1 procentiniu punktu. 2017 m. apie 650 tūkst. šalies gyventojų gyveno žemiau skurdo rizikos ribos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (195)