„Nuo kovo 13 dienos rekomenduojama, o nuo kovo 16 iki kovo 27 dienos privaloma stabdyti ugdymo procesą ir švietimo veiklą visose švietimo įstaigose.

Rytojaus diena palikta kaip rekomendacija, siekiant išspręsti tėvų, kurie neturi kur palikti vaikų, klausimą. Su tam tikromis kompensacinėmis formomis“, – ketvirtadienį per Vyriausybės valandą Seime sakė jis.

S. Skvernelis nurodė, kad darbdaviams rekomenduojama tėvams užtikrinti galimybę dirbti nuotoliniu būdu, taikyti kitokias darbo formas.

„Nesant tokiai galimybei, tėvai turės šiai minutei galimybę kreiptis ir gauti nedarbingumo pažymėjimą.

Jeigu Seimas antradienį (jei vyks posėdis) ypatingos skubos tvarka priims šiandien Vyriausybės pateiktas ir priimtas keturių įstatymų pataisas dėl laikino nedarbo kompensacijos mokėjimo, bus taikoma šita forma.

Dar noriu akcentuoti, kad nereikia pirmadienį, kada įsigalios draudimas vienu metu kreiptis dėl nedarbingumo pažymėjimo gavimo. Tai bus galima daryti atgaline data. Šiandien nustatytas minimalus 14 dienų laikotarpis“, – dėstė premjeras.

Vaikais turės pasirūpinti

S. Skvernelis nurodė, kad kitos dvi savaitės švietimo, mokslo ir sporto ministro bus skelbiamos kaip moksleivių atostogos.

„Per dvi savaites, iki kovo 27 dienos bus siūlymas parengti rekomendacijas, kad įstaigos galėtų pasiruošti, jei tęsiant šį apribojimą, reikės vykdyti mokymo/ugdymo procesą nuotoliniu būdu.

Savivaldybės privalo užtikrinti išskirtiniais atvejais vaikų priežiūrą įstaigose, jei to neįmanoma užtikrinti namuose.

Suprantame atskiras visuomenes grupes, kur nebus galimybių vaikų palikti namuose. Dėl to, sudarant išimtines sąlygas, tiek ikimokyklinio ugdymo įstaigose, tiek ir mokyklose tokiems vaikams (jei jie ateis į mokyklą) priežiūra turi būti užtikrinta“, – sakė premjeras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)