„Nesu kategoriškai „ne“, bet tam turi būti atitinkamas laikas. (...). Ar dabar bus surasti reikalingi resursai, kalbant nuo paprastų dalykų – infrastruktūrinių, licencijavimo dalykų, kapitalo saugumo užtikrinimo. Ar šiuo momentu dar mums reikia koncentruotis į papildomą pakankamai diskutuotiną klausimą“, – nuotolinėje Vyriausybės valandoje Seime ketvirtadienį sakė S. Skvernelis.

Pasak premjero, kalbant apie verslo kreditavimą, būtų tinkama pasitelkti fondą.

„Jeigu bus įsteigtas kreditavimo fondas, kalbant pirmiausia apie stambų ir vidutinį verslą, ir šitas fondas bus sudarytas iš valstybės lėšų ir pritraukiant privatų investuotoją, valdymą, mano asmeniniu įsitikinimu, atiduodant ne valstybės institucijai, dalyvaujant valstybei, bet pagrindinį balsą turint privačiam verslui, tas fondas galėtų atitikti tuos reikalavimus, kuriuos mes keliame kalbant apie verslo kreditavimą“, – sakė premjeras.

„Jeigu norime, kad bankas taptų valstybiniu, kalbant apie mažmeninių paslaugų teikimą, principas galimas, bet kiek tai kainuos valstybei, kuo tai gali pasibaigti ir kuo tai yra pasibaigę“, – kalbėjo S. Skvernelis.

Pasak S. Skvernelio, „Invega“ taip pat galėtų tapti įstaiga, kuri galėtų kredituoti verslą be finansinių tarpininkų.

Prezidentas Gitanas Nausėda penktadienį vykusios spaudos konferencijos metu sakė, kad šiuo metu susidarė labai palankios sąlygos kalbėti apie valstybinį banką.

„Iki šio laiko iškėlėme idėją ir buvo sunku pasirinkti variantą, kokiu pagrindu tas valstybinis bankas galėtų būti sukurtas – ar nuo nulio, ar turėtų būti įsigyta veikiančio banko akcijų. Šiandien, matydamas visą ekonomikos skatinimo mechanizmą, verslo paramos fondų atsiradimą, suaktyvėjusią „Invegos“ veiklą, manau, kad su krize neturėtų visa tai baigtis, o tai turėtų būti geras pagrindas valstybinio banko formavimui“, – penktadienį žurnalistams sakė G. Nausėda.

Tuo metu Vyriausybės pirmasis vicekancleris Lukas Savickas teigė, kad G. Nausėda su premjeru Sauliumi Skverneliu nėra aptaręs valstybinio banko steigimo idėjos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)