„Išgirdome verslo pastabas ir argumentus, sveikatos apsaugos ministras tobulins tą dokumentą ir, tikėtina, jis bus kitoks, bus tobulesnis ir atspindės nerūkančiųjų teisių apsaugą. Bet lygiai taip pat turime subalansuoti ir rūkančios visuomenės dalies interesus, nes vien įvedus draudimus, apribojimus ir nepasiūlius alternatyvų, yra paprastas kelias, bet tam nėra pritarta“, – antradienį po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė S. Skvernelis, antradienį susitikęs su Nacionalinės tabako gamintojų asociacijos (NTGA) vykdomuoju direktoriumi Arnu Neverausku.

Anot jo, ministras Aurelijus Veryga pateiks priemones, skirtas padėti rūkyti mesti norintiems žmonėms, svarstoma kompensuoti tam skirtus medikamentus.

„Vyriausybės ir kanceliarijos nuomone, švelniai tariant, labai diskutuotina priemonė dėl bendro pakelio įvedimo. Praktikos Europos Sąjungoje praktiškai nėra, kažkokių aiškių argumentų, kad tai padėtų pasiekti rezultatą, kurio siekiame, nėra. Juo labiau, siūlomos kitos alternatyvos – išimti tabako gaminius iš aktyvios pasiūlos ir pirkėjų matomumo“, – kalbėjo premjeras.

Sveikatos apsaugos ministerija siūlo dar labiau sugriežtinti tabako prieinamumą – teisinti vienodą cigarečių pakuotę, uždrausti demonstruoti jas parduotuvėse, neleisti rūkyti daugiabučių balkonuose, lauko kavinėse, paplūdimiuose ir kitose vietose.

A. Veryga antradienį po susitikimo tabako pramonei kol kas nepažadėjo jokių nuolaidų.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)