„Bent jau aš įžvelgiu, gal nesu teisus, ir tam tikro politikavimo, ir politinio „kvapo“. (...) Jeigu tu matai, kad yra kažkas blogai su vienu ar kitu pirkimu, konkursu, nelauki, kol kažkas pradės žiniasklaidos priemonėse abejoti, bet tą savo darbą kokybiškai atlieki nuo pat pradžių ir reaguoji taip, kaip reikia“, – Žinių radijui sakė į prezidentus kandidatuojantis S. Skvernelis.

Pasak jo, tarnybos turėtų reaguoti į galimus pažeidimus laiku, o ne imtis stabdyti projektus, kai šie beveik baigti.

„Pasitikiu susisiekimo ministru ir Kelių direkcija. Praėjo daugiau negu dveji metai nuo etapo pradžios. Dabar, kai yra finišo tiesioji ir gyventojams turi būti pabaigta ir estakada, ir privažiavimo keliai, – sakoma, kad: žiūrėkite, reikia nutraukti sutartį ir viską sugriauti“, – argumentavo premjeras.

S. Skvernelis sakė, kad jeigu yra rimtų pažeidimų, į juos turi būti sureaguota, o jeigu, kaip teigia VPT, yra pakeistos esminės sutarties sąlygos, tuomet „geriausiai sprendimą, ko gero, priims, jeigu bus ginčas, teismas“.

VPT rekomenduoja Lietuvos automobilių kelių direkcijai (LAKD) nutraukti kelio Šilutė-Rusnė estakados statybos 9,5 mln. eurų vertės sutartį dėl pažeidimų vykdant viešąjį pirkimą.

Kelių direkcija nurodė sutarties nenutrauksianti, nes estakados statybos artėja prie pabaigos ir taip būtų sužlugdytas vietos gyventojams svarbus projektas.

VPT savo ruožtu pranešė neketinanti bylinėtis teisme dėl sutarties pripažinimo negaliojančia, tačiau svarstanti galimybę prašyti teismo skirti direkcijai baudą už įstatymo pažeidimus.

Pasak VPT, Kelių direkcija tinkamai nepasirengusi konkursui pati „užprogramavo“ papildomų darbų pirkimus ir taip apribojo rangovų konkurenciją.

Rusnės bendruomenė ketvirtadienį piketuos prie VPT.

Estakada Rusnės salos gyventojams svarbi užtikrinant susisiekimą per kasmetinius potvynius.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)