Nepaisant to, kalbėdamas apie ekonominę protestų įtaką, Vyriausybės vadovas pripažino, kad situacija yra neraminanti.

„Kol kas konkrečių signalų nėra, tačiau bet koks sukrėtimas kaimyninėje valstybėje, kas liečia ekonomiką, gali turėti įtakos. Tai (Baltarusija – BNS) yra pakankamai svarbus ekonominis partneris“, – žurnalistams pirmadienį sakė S. Skvernelis.

„Kalbant apie „Lietuvos geležinkelius“, Klaipėdos jūrų uostą – kol kas signalų iš tų įmonių nesulaukėme, bet stebime situaciją ir tikrai tai neramina“, – pridūrė jis.

Pirmadienį paskelbta, kad prie streikų prieš A. Lukašenkos režimą jungiasi ir šalies kalio trąšų gamybos bendrovė „Belaruskalij“, produkciją eksportuojanti per Igorio Udovickio ir pačios „Belaruskalij“ valdomą Klaipėdos uosto bendrovę Birių krovinių terminalas (BKT). Jos trąšas per Lietuvą gabena „Lietuvos geležinkeliai“.

Pastarieji į Klaipėdą veža ir Baltarusijos naftos perdirbimo gamyklų produkciją, kurią į laivus krauna „Klaipėdos nafta“.

Lietuvos ambasada Minske BNS nurodė, kad šalyje veikia apie 600 lietuviško kapitalo įmonių. Tarp jų – dideles gamyklas valdantis koncernas SBA ir viena didžiausių Baltijos šalyse medienos ir baldų gamybos grupių Vakarų medienos grupė (VMG). Įmones Baltarusijoje turi „Kauno grūdai“, „Eugesta“, „Audimas“ ir kitos.

Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) prezidentas Vidmantas Janulevičius BNS teigė, kad lietuviško kapitalo įmonių, Baltarusijoje investavusių daugiau nei 5-10 mln. eurų, yra apie 20.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)