Jis socialiniame tinkle "Facebook" pasidalijo žinia, jog sulaukė laiško iš Vašingtono ir jame informuojama jog "Starlink" jau pradėjo veikti Lietuvoje.

"Sulaukęs tokios žinutės tiesiog negaliu nepasidalinti su visais - SpaceX Starlink ką tik Lietuvoje įjungė savo paslaugas!
Nekantrauju išbandyti pats! Kaip esame informuoti, artimiausiais mėnesiais galima tikėtis 100-150 Mb/s greičio, bet neilgai trukus ir interneto greitis, ir paslaugų kokybė, Starlink komandos teigimu, “dramatiškai” gerės. Taigi “kosminis” internetas jau čia! Bet tai tik pradžia!" - pasidžiaugė M. Skuodis.

Vasario mėnesį nuotoliniame susitikime su „SpaceX“ atstovais kompanija buvo pakviesta į Lietuvą. Pasak ministro, dar tuomet aptarti veiksmai, kad „SpaceX“ Lietuvoje kuo greičiau pradėtų teikti plačiajuosčio palydovinio interneto paslaugas.

Anot M. Skuodžio, JAV kompanija buvo supažindinta su veiksmais, kuriuos reikia padaryti, kad atėjimo į Lietuvą procesas būtų greitesnis ir sklandesnis, o ministerija ir kompanija palaiko nuolatinį ryšį.

„Starlink“ sistemos diegimas Lietuvoje reiškia inovatyvesnes interneto paslaugas. Mūsų interesas labai paprastas – kad Lietuvos vartotojai turėtų kuo platesnį spektrą paslaugų įvairovės ir kuo didesnę galimybę rinktis. Norėtume, kad tokios palydovinio interneto paslaugos Lietuvoje atsirastų kuo anksčiau“, – teigė M. Skuodis.

Anot jo, palydovinis plačiajuostis ryšys, kurį teikia „Starlink“ technologija, ypač vertingas regionuose, kur nepakanka antžeminės infrastruktūros, jo plėtra Lietuvai leistų ne tik pasivyti, bet ir greičiau įgyvendinti 2025 metų tikslą, kad visiems gyventojams būtų suteikta galimybė naudotis ne mažesnės kaip 100 mbps spartos internetu.

Pasak ministro, Lietuva galėtų būti tiltu palydovinio interneto plėtrai Baltijos šalių ir viso regiono rinkose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)