„Aš pats esu susitikęs su tyrėjais išsiaiškinti apie tyrimo eigą. Lapkričio mėnesį tikimės galutinių rezultatų“, – antradienį LRT radijui sakė M. Skuodis.

Ministras taip pat pažymėjo, kad daugiau informacijos dėl tyrimo jis tikisi sulaukti ir kitą savaitę vyksiančio vizito metu.

„Kitą savaitę planuoju vizitą už Atlanto, kur lankysiuosi Kanadoje ir tikiuosi galbūt apie tą progresą sužinoti ir daugiau“, – pridūrė M. Skuodis.

ELTA primena, kad gegužės 22 d. iš Graikijos į Vilnių skridęs „Ryanair“ laineris po melagingo pranešimo apie neva jame esančią bombą buvo priverstinai nutupdytas Minske. Baltarusijos oro erdvėje jį lydėjo šios šalies karinių oro pajėgų naikintuvas MIG-29.

Minske tuomet išlaipinti lėktuvu skridę žurnalistas Ramanas Pratasevičius ir Europos humanitarinio universiteto studentė Sofija Sapega.

Tarptautinės civilinės aviacijos organizacija (ICAO) dėl šio įvykio gegužės pabaigoje pradėjo tarptautinį orlaivio priverstinio nutupdymo Minske tyrimą.

Gegužės 27 d. ICAO taryba nusprendė atlikti šio incidento faktų nustatymo tyrimą, kuriame būtų pateikta šalių turima informacija ir atitinkami teisiniai dokumentai bei nustatytos galimos spragos, siekiant apsaugoti tarptautinę civilinę aviaciją ateityje.

Birželio 28 d. ICAO taryba konstatavo, kad iš šalių ir organizacijų gautos informacijos kol kas nepakanka, kad būtų galima nustatyti visas įvykio aplinkybes ir konkrečią įvykių seką bei atsakyti į visus kylančius klausimus. Atkreipiamas dėmesys, kad Baltarusija tyrimui pateikė daug informacijos rusų kalba. Šią informaciją būtina išversti.