Graikijos finansų reikalų ministras Yanis Varoufakis Vašingtone susitiko su Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vadove Christine Lagarde ir dar kartą pabrėžė, kad Graikija jau balandžio 9 dieną jos vadovaujamai institucijai neabejotinai grąžins 450 mln. eurų. 

Graikijos finansų ministerijos vadovas pirmadienį, balandžio 6 dieną, susitiko ir su JAV iždo departamento sekretoriaus pavaduotoju tarptautiniams reikalams Nathanu Sheetsu, o Graikijos ministras pirmininkas Alexis Tsipras išvyko į Maskvą aptarti maisto produktų eksporto klausimo.
Šiuo metu Graikija ir euro zona derisi dėl naujų priemonių, kurias šalies ekonomikai gaivinti siūlo Graikijos vyriausybė, paketo. Pirmadienį Atėnai ir Graikijos kreditoriai, dar žinomi kaip Briuselio grupė, atnaujino derybas.

„Derybos tikrai bus gerokai veiksmingesnės, aptarsime konkrečius klausimus, padėsiančius greičiau pasiekti visoms pusėms naudingų susitarimų. Graikijos valdžia visada laikėsi prisiimtų įsipareigojimų ir ketina tai daryti ir toliau“, – po susitikimo su Tarptautinio valiutos fondo vadove sakė Graikijos finansų ministras.

Euro zonos finansų reikalų ministrų susitikimas planuojamas balandžio 24 dieną – būtent tada ir turėtų būti pasiektas pirminis susitarimas Graikijos klausimu, per interviu dienraščiui „Naftemporiki“ sakė Graikijos finansų ministras. Finansų ministrai ir centrinių bankų vadovai tą pačią dieną Latvijos sostinėje Rygoje rinksis ir neoficialioms diskusijoms.

Nemokumas negresia

Praeitą savaitę Graikijos valdžios pareigūnai parengė detalesnių biudžeto ir ekonominių siūlymų, kuriuose pateikiami kovos su mokesčių vengimu būdai ir priemonės, kaip racionalizuoti biudžetines išlaidas.

Kaip teigia vienas įtakingas valdžios pareigūnas, šią savaitę Graikijai pavyks atsiskaityti su Tarptautiniu valiutos fondu, nors šalies biudžetas ir beveik tuščias.

Graikijos finansų ministro pavaduotojas Dimitris Mardas per interviu „Mega TV“ šeštadienį, balandžio 4 dieną, sakė, kad pinigų atlyginimams, pensijoms ir kitos būtinosioms išmokoms tikrai yra. 

Be to, balandžio 7 dieną Graikijos valdžia organizuoja trumpalaikės skolos aukcioną, kuriuo tikimasi refinansuoti 1,4 mlrd. eurų pusmečio obligacijas, kurių terminas baigiasi balandžio 14 dieną.

Graikijos premjeras Maskvoje aptars būdus, kaip sušvelninti ribojimus maisto produktams iš Graikijos, tvirtina Rusijos pareigūnai ir pabrėžia, kad Rusija galimybės padėti Graikijai finansiškai nesvarsto.

A. Tsipras susitiks su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu ir aptars Europos Sąjungos ir Rusijos santykius tokiose srityse kaip turizmas, energetika, investicijos ir prekyba, teigia Graikijos premjero spaudos tarnyba.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (174)