Daugelio pranašaujama prieš griežtą taupymą politiką pasisakančios „Syriza“ koalicijos pergalė šį savaitgalį įvyksiančiuose Graikijos parlamento rinkimuose vėl pažadino būgštavimus dėl vieningos valiutos zonos subyrėjimo.

W. Schaeuble Delyje, kur susitiko su N. Modi ir savo kolega Arunu Jaitley, pabandė išsklaidyti nerimą dėl naujos krizės ir pareiškė, kad yra svarių priežasčių neprarasti optimizmo.

„Mes stabilizavome euro zoną“, – sakė W. Schaeuble Indijos sostinėje.

„Mes įveikėme pasitikėjimo trūkumą, kuris veikė Europą pastaruosius porą metų“, – kalbėjo jis.

„Viso pasaulio finansų rinkos mato, kad euro zona stabilizavosi ir aš galiu patvirtinti, kad taip ir yra“, – pridūrė jis.

„Syriza“, kuriai daugelis prognozuoja pergalę sausio 25 dieną vyksiančiuose pirmalaikiuose rinkimuose, nori iš naujo derėtis su Europos Sąjunga (ES) ir Tarptautiniu valiutos fondu (TVF) dėl finansinės 240 mlrd. pagalbos Atėnams programos ir siekti, kad būtų nurašyta didelė dalis milžiniškų šalies skolų.

Vokietijos kanclerė Angela Merkel, kurio šalis didele dalimi padengia euro zonos išmokas, kaip pranešama, yra pasiruošusi leisti Graikijai išeiti iš euro zonos, jeigu į valdžią ateitų „Syriza“.

Tačiau pasak W.Schaeuble, Europa parodė, kad gali rasti „sprendimus specifinėms problemoms“ ir savo ruožtu galėtų pateikti projektą kaip spręsti „21 amžiaus problemas“.

W. Schaeuble yra aukščiausio rango Vokietijos ministras, apsilankęs Indijoje po to, kai praėjusią gegužę N.Modi didele balsų persvara laimėjo parlamento rinkimus, žadėdamas išjudinti Indijos ekonomiką, kurios augimas buvo pasiekęs didžiausias žemumas per pastarąjį dešimtmetį.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)