„Tai amžinas ginčas, kiek esu Seime, atsimenu tą ginčą. Aš visada klausiu - koks yra galutinis tikslas? Ar tai išspręs alkoholio problemą? Manau, kad ne. Tie, kurie perka naktį ar kitu laiku degalinėse, jie tikriausiai nupirks ir kitur, tik klausimas, kokios kokybės, atsidarys tam tikri taškai. Draudimais niekada neišspręsime problemų“, - trečiadienį interviu Žinių radijui sakė L.Graužinienė.

„Aš visada kalbu apie patį tikslą ir priemones jam pasiekti. Aš tikrai nemanau, kad uždraudimas degalinėse viską išspręs. Dėl to, ar ten turi būti, turi pasakyti specialistai, turi susėsti ir verslo atstovai, nes tai susiję ir su ūkiniais dalykais. Bet dėl to alkoholio vartojimas nesumažės, man norėtųsi, kad vartojimas sumažėtų ir ta kova (su alkoholizmu - BNS) turėtų būti reali“, - kalbėjo L.Graužinienė.

Vyriausybė pirmadienį nepritarė siūlymui trejiems metams atidėti alkoholio prekybos draudimą degalinėse. Ūkio ministro Evaldo Gusto teigimu, turi būti atsižvelgta ne tik į verslo interesus, bet ir visuomenės gerovę - anot jo, kuo yra daugiau alkoholio pardavimo vietų, tuo lengviau jis prieinamas ir įsigyjamas.

Jei siūlymui pritars ir Seimas, nuo 2016-ųjų degalinėse neliks alkoholio, nors parlamentarai Andrius Palionis, Juras Požėla ir Eduardas Šablinskas siūlė suteikti trejų metų pereinamąjį laikotarpį ir iki 2019 metų sausio. Seimo nariai tvirtino, kad degalinėse parduodama tik apie 2 proc. alkoholio, o draudimas pažeidžia konkurenciją ir diskriminuoja įmones.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (87)