Pasak SAMPRO pirmininkės Irinos Judinos, skandalingai pagarsėjusi turizmo įmonė „Amber promotion“ pakeitė savo veidą - įsteigė tos pačios veiklos pobūdžio įmonę UAB „Atostogų sandėlis“, kuri įnirtingai ėmėsi išnaudoti darbuotojus.

„Mes pasirašėme darbo sutartis, kuriose nebuvo tiksliai apibrėžtos darbo sąlygos. Darbas šioje įmonėje – tai nuolatinės komandiruotės, viršvalandžiai, stresas. Tikėjomės, kad alinančias darbo sąlygas bent iš dalies kompensuos algos, bet paaiškėjo, kad niekas mums algų mokėti nenorėjo ir mes turėjome nuolat „išmušinėti“ savo uždirbtus pinigus. Mums kartais sumokėdavo po 50 litų per dieną be jokios tvarkos ir sistemos. Vieną dieną balandžio pabaigoje iš darbo išėjo daugiau nei 20 žmonių. Su jais įmonė turėjo atsiskaityti iš karto, tačiau savo pinigų dalis žmonių iki šiol neatgavo“, - teigia „Atostogų sandėlyje“ dirbusi Milda Lukoševičiūtė.

I. Judinos teigimu, Didžiosios Britanijos piliečio Guy Jane'o naujoji įmonė pasižymi visišku nesiskaitymu su savo darbuotojais. Jų įmonė esą iš karto pasamdė net kelias dešimtis.

„Kai gavome darbuotojų skundą, nusprendėme susitikti su įmonės „Atostogų sandėlis“ direktoriumi Nerijumi Ereminu. Jis mums pažadėjo, kad didžiulis įsiskolinimas kelioms dešimtims išėjusių darbuotojų bus padengtas per savaitę nuo gegužės 9 iki gegužės 15 dienos. Tačiau savo pažadų N. Ereminas nesilaiko ir kol kas išėję darbuotojai jokių pasikeitimų nepajuto. Todėl pinigus bus bandoma grąžinti teismo keliu“, - sako I. Judina.

Pasak I. Judinos, jei dėl „Amber promotion“ veiklos nukentėdavo keliauti pasiryžę žmonės, tai panašu, kad naujosios įmonės strategija skiriasi – siekiama išnaudoti įmonėje dirbančius darbuotojus ir taip kurti pridėtinę vertę įmonei. I. Judina įspėjo, kad ieškantiems darbo reikėtų vengti minėtos įmonės pasiūlymų.

Į klausimą neatsako

„Atostogų sandėlio“ direktorius Nerijus Ereminas su žiniasklaida nebendrauja. Antradienį DELFI žurnalistus jis patikino perskambinsiantis ir į klausimus atsakysiantis už 15 minučių. Tačiau antradienį N. Ereminas neperskambino, o trečiadienį į telefono skambučius jau neatsiliepė.

„Amber promotion“ marketingo vadybininkas Tomas Pupalaigis DELFI patikino, kad „Amber promotion“ ir „Atostogų sandėlis“ - skirtingos, tarpusavyje nesusijusios įmonės.

Skirtingi įmonių steigėjai nurodomi ir „Registrų centro“ duomenų bazėje. „Amber promotion“ vadovu ir akcininku nurodomas Guy Jane'as. „Atostogų sandėlio“ akcininku ir direktoriumi įvardijamas N. Ereminas.

„Atostogų sandėliu“ jau skundžiasi vartotojai

VTD teigia neturįs duomenų, kad bendrovės „Amber Promotions“ ir „Atostogų sandėlis“ būtų tarpusavyje susijusios. „VTD turimais duomenimis, „Amber Promotions“ ir „Atostogų sandėlis“ yra dvi atskirai veikiančios įmonės, kurioms yra išduoti kelionių agentūrų pažymėjimai. Informacijos, kad šios dvi įmonės būtų tarpusavyje susijusios, VTD neturi“, - teigiama VTD atsakyme DELFI.

VTD atstovų teigimu, kelionių agentūrų pažymėjimai panaikinami tuo atveju, kai įmonės veikla neatitinka turizmo teisės aktų. Minėtosios dvi įmonės turizmo teisės aktus atitinka, tad VTD neturi pagrindo imtis pažymėjimo panaikinimo.

Vartotojų skundai dėl bendrovės „Atostogų sandėlis“ jau užplūdo Valstybinę vartotojų teisių apsaugos tarnybą. Pasak tarnybos atstovo Vito Ūso, tarnyba šiuo metu yra gavusi 12 vartotojų prašymų.

„Dėl trijų prašymų yra priimti Tarnybos nutarimai. Ar bendrovė juos vykdys, dar nėra žinoma“, - sakė V. Ūsas.

V. Ūso teigimu, tarnyba nustatė, kad „Atostogų sandėlio“ paslaugų teikimo sutartyje atitinkamos sutarties nuostatos atitinka vartojimo sutarčių nesąžiningų sąlygų nustatymų kriterijus. Bendrovei pasiūlyta šias sąlygas pakeisti arba jų netaikyti.

DELFI primena, kad dar 2009 m. gruodį VTD ir Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba įspėjo gyventojus dėl neteisėtos „Amber promotion“ veiklos. Tuomet informuota, kad „Amber promotion“ neturi nei kelionių organizatoriaus, nei kelionių agentūros pažymėjimo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)