Praėjusią savaitę Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai, tikrindami internetinę erdvę, aptiko, kad vienoje internetinėje parduotuvėje siūloma sutaupyti 20 litų ir už 29 litus įsigyti 4 l universalaus skysto skalbiklio „Ariel“.

Pareigūnams kilo įtarimas, kad ši prekė gali būti falsifikuota, kadangi tara, į kurią supilstytas skystis, yra šiam prekės ženklui neįprastos formos.

Pareigūnai informaciją nutarė patikrinti išsamiai. Kovo 16-osios popietę Kelmės rajone Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai patikrinimui sustabdė mikroautobusą „Mercedes-Benz“, vairuojamą 37-ių metų radviliškiečio V.P., ir neapsiriko. Mašinoje jis gabeno 8 butelius skalbiklio – tokio koks buvo siūlomas interneto erdvėje.

Kad gaminys falsifikuotas, pareigūnai įsitikino atlikę kratą radviliškiečio ir jo žmonos tėvų namuose. Čia buvo aptiktas 131 butelis „skalbiklio“ su etikete „Ariel“ ir 53 buteliai be etiketės, taip pat pluoštas etikečių ir dozatorių. Tęsiant tyrimą, tą patį vakarą buvo padaryta krata pas 42 –jų metų šiaulietį A.G. Kratos metu jo namuose rasti 5 buteliai „skalbiklio“ su etikete ir 123 be etikečių. Iš viso paimta 1280 litrų šio „skalbiklio“, rašoma Šiaulių apskrities vyriausiojo komisariato pranešime spaudai.

Nustatyta, kad šie „verslininkai“ internetinėje parduotuvėje kovo 15-16 dienomis pardavė ne mažiau 166 butelių tokios „skalbimo priemonės“.

Dėl svetimo prekių ar paslaugų naudojimo Šiaulių apskrities vyriausiajame policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas. Radviliškiečiui ir šiauliečiui gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)