Ministrės pasirašyto įsakymo „Dėl Lietuvos Respublikos finansų viceministrų veiklos ir Lietuvos Respublikos finansų ministerijos kanclerio administravimo sričių nustatymo“ pakeitimu, AB „Ignitis grupė“ laikinai pavesta kuruoti viceministrui Mindaugui Liutvinskui, atsakingam už finansų politikos, Europos Sąjungos ir tarptautinių reikalų departamentus, valstybinę įmonę „Indėlių ir investicijų draudimas“ bei Lietuvos statistikos departamentą.

Finansų viceministras G. Norkūnas ir toliau kuruos biudžeto, valstybės iždo, valstybės turto valdymo departamentus, viešųjų finansų sistemos valdymo grupę, viešąją įstaigą „Lietuvos prabavimo rūmai“, valstybinę įmonę Turto bankas, akcinę bendrovę „Giraitės ginkluotės gamykla“ bei valstybės dokumentų technologinės apsaugos tarnybą.

Sprendimas dėl viceministro G. Norkūno kuravimo sričių pakeitimo priimtas laikinai, kol bus gautas Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) sprendimas.

Portalas lrt.lt antradienį skelbė, kad prieš dvejus metus pradėtas „Ignitis grupės“ akcijų viešasis platinimas siekiant pritraukti investuotojų tapo patraukliu sprendimu kai kuriems politikams. Akcijų turi bei dividendus gauna ir „Ignitis grupę“ tiesiogiai kuruojantis finansų viceministras G. Norkūnas. Tačiau jis deklaravo tik akcijų pirkimo faktą – tebesitęsiantis ryšys su bendrove nebuvo paviešintas, kol apie tai pasiteiravo LRT Tyrimų skyrius. Tarp „Ignitis grupės“ akcininkų – ir su energetikos ministru D. Kreiviu susijusi įmonė.

Tyrime nurodoma, kad „Ignitis grupės“ akcijų turi su D. Kreiviu susijusi įmonė „Norteo“, kurią kontroliuojančios bendrovės „Catus“ 40 proc. akcijų turi ministras.

Pirmadienį paskelbtame tyrime teigiama, kad tinkamai akcijų nedeklaravo ir finansų viceministras Gediminas Norkūnas.