„Aš suprantu, kad žalia arbata šiandien yra turbūt labai smagus gėrimas ir daug kas jį šiandien aptarinėja, bet iš principo Vyriausybė kol kas nėra pateikusi siūlymų. Jie bus pateikti kitą savaitę“, – atsakinėdama į „GreenTech Vilnius“ forumo dalyvio klausimą kalbėjo G. Skaistė.

Ministrė taip pat pabrėžė, kad priemonės, skatinančios persiorientavimą link atsinaujinančių energetikos išteklių, negali iš karto išspręsti aukštų elektros kainų problemos, su kuria šiuo metu susiduria gyventojai.

„Reikia suprasti, kad problema yra šiandien ir dabar. Energijos kainų šuolis yra šiandien ir dabar, o ne po trijų mėnesių, kai žmogus galbūt sugalvos įsigyti vieną ar kitą energinę priemonę“, – tvirtino ji.
Pasak finansų ministrės, PVM lengvatos ir garantijos saulės elektrinių statybai yra du atskiri klausimai.

„Reikia atskirti trumpojo laikotarpio priemones, kurios reikalingos čia ir dabar, nuo tų sprendinių, kurie laukia per ilgąjį laikotarpį, nes transformacijai reikia laiko. Ji neįvyksta per vieną mėnesį“, – aiškino G. Skaistė.

G. Nausėda: planai PVM lengvatą pritaikant vien šildymui panašūs į „nabašnyko“ pašlakstymą žaliąja arbata

ELTA primena, kad šalies vadovas Gitanas Nausėda ketvirtadienį sakė sveikinantis tarp Vyriausybės narių pasigirdusius pasvarstymus dėl pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatos šildymui. Tačiau prezidentas pažymi, kad ši priemonė nebus pakankama, siekiant padėti žmonėms įveikti augančios infliacijos iššūkius. Pasak prezidento, nauda, kurią pajustų gyventojai dėl šios lengvatos, siektų tik 5-6 eurus.

„Kalbant konkrečiai apie PVM lengvatą šildymui. Žinote, tai truputį panašu į „nabašnyko“ pašlakstymą žaliąja arbata, kadangi iš esmės tas pakeitimas įsigalios nuo kito šildymo sezono“, – ketvirtadienį lankydamasis Marijampolėje kalbėjo G. Nausėda.

Dėl šalyje augančios infliacijos prezidentas kitą savaitę ketina suburti šalies politinių partijų, bei atsakingų ministerijų atstovus diskusijai šiuo klausimu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)