„Kalbant apie tolesnį šio padidinto tarifo likimą turbūt reikėtų sulaukti Seimo narių nuomonės, kadangi tai buvo ne Vyriausybės siūlymas praeitoje kadencijoje, tai buvo Seimo narių iniciatyva ir tikėtina, kad Seimo nariai ir šioje kadencijoje tą patį darys. Biudžeto ir finansų komitete tos diskusijos jau vyksta, turbūt Seimo nariai savo sprendimą ir pasakys“, – pirmadienį spaudos konferencijoje sakė G. Skaistė.

Anot jos, nors buvo numatyta, kad didesnis bankų pelno mokestis turėtų galioti iki 2022-ųjų pabaigos, Konstitucinis Teismas šiemet paskelbė, jog priimdamas sprendimą dėl mokesčių Seimas nesilaikė tvarkos, o pažeidimas turi būti ištaisytas iki kitų metų liepos

„Mūsų manymu, pats pelno mokesčio administravimas yra pakankamai sudėtingas, kad jo tarifas keistųsi metų viduryje, todėl galbūt būtų tikslinga pratęsti iki metų pabaigos vien tam, kad apskaičiavimas būtų paprastesnis“, – tvirtino G. Skaistė.

Parlamentinis Biudžeto ir finansų komitetas praėjusią savaitę diskutavo dėl bankų pelno mokesčio ateities. Šiuo metu bankams ir kredito unijoms, kurių pelnas viršija 2 mln. eurų, taikomas 20 proc. tarifas. Įprastas tarifas yra 15 procentų.

Komiteto pirmininkas Mykolas Majauskas įspėjo, kad Finansų ministerijai delsiant apsispręsti dėl padidinto pelno mokesčio bankams taikymo ateityje, pataisas teiks patys Seimo nariai.

Lietuvos regionų frakcijai priklausantis Andrius Palionis, „valstietis“ Valius Ąžuolas bei socialdemokratas Liudas Jonaitis komiteto posėdžio metu siūlė papildomą pelno mokesčio tarifą bankams nustatyti neterminuotai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)