Anot jos, Finansų ministerijai šiuo metu svarbiau spręsti, kaip sušvelninti infliacijos pasekmes ir analizuoti, kaip karą Ukrainoje pradėjusiai Rusijai paskelbtos sankcijos paveiks Lietuvos ekonomiką.

„Šiuo metu Finansų ministerijos prioritetai yra kiti – rengiame biudžeto projektą, rengiame infliacijos pasekmių sušvelninimo planą. Man atrodo, čia dabar yra esminiai darbai. Lygiagrečiai eina visas sankcijų paketas ir jis yra nuolat plečiamas – turime prie jo prisitaikyti, analizuoti, skaičiuoti, dėliotis. Tikrai tie darbai atima labai nemažai energijos“, – ketvirtadienį „Žinių radijui“ sakė G. Skaistė.

Ministrės teigimu, mokestiniams pakeitimams dar anksti, nes dabartinė ekonominė padėtis yra labai neaiški.

„Man atrodo, kad ekonomikoje neapibrėžtumas yra labai didelis, todėl tiek verslui, tiek žmonėms prisitaikyti prie mokestinių pokyčių reikia šiek tiek kitokio laikotarpio“, – paaiškino G. Skaistė, pridūrusi, kad diskusijos dėl mokestinių pakeitimų galėtų atsinaujinti „šiek tiek vėliau“, kai bus galima aiškiau prognozuoti. „kaip atrodys mūsų ekonomika ateinančiais metais“.

Vis tik tikimasi mokesčių pakeitimus parengti ir Seimui pristatyti parlamento pavasario sesijos pabaigoje arba rudens sesijoje.

„Tikiuosi, kad arba pavasario sesijos pabaigoje, arba rudens sesijoje visgi pavyks šiuos pasiūlymus pateikti“, – teigė G. Skaistė.

ELTA primena, kad Finansų ministerija dar pernai vasarį subūrė Mokestinių lengvatų peržiūros darbo grupę, kurioje diskutuota, kaip keisti šalies mokesčių sistemą. Paskelbusi apie grupės kūrimą, ministerija sulaukė per 200 mokestinių pasiūlymų.

Darbo grupei vadovauja finansų viceministrė Rūta Bilkštytė, ją sudaro 48 nariai iš kitų ministerijų, valstybinių institucijų, verslo asociacijų, profesinių sąjungų, Seimo.

Kaip Eltą ministerija informavo sausio pabaigoje, ministerija analizuoja iki šiol grupėje siūlytus mokesčių sistemos pokyčius ir jų fiskalinį poveikį.

Tuomet ministerija žadėjo atnaujinti darbo grupės susitikimus, į juos kviesti gyventojus, verslo ir suinteresuotų organizacijų atstovus, kad šie susipažintų su pirminiais pasiūlymais ir pateiktų savo pastabas.

Anot ministerijos, visi pasiūlyti mokestiniai pakeitimai galėtų įsigalioti 2023 metais. Visi mokestiniai pakeitimai pradeda galioti tik praėjus pusmečiui po jų priėmimo parlamente.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją