Konservatoriaus Vito Matuzo užregistruotame įstatymo projekte nurodoma, kad perkėlus kainos spausdinimą ant pakelio, sumažėtų administracinė našta verslui ir pačiai valstybei, kuri rūpinasi banderolių gamyba, sutikrinimu, grąžinimu, naikinimu ir pan., nes nereikėtų administruoti banderolių su skirtingomis kainomis.

„Taip patogiau gamintojams, kad pasikeitus kainai, jiems nereikėtų grąžinti valstybei jau prispausdintų banderolių“, - teigia V. Matuzas.

„Kainos spausdinimas ant pakelio, o ne ant banderolės leistų operatyviau reaguoti į pokyčius rinkoje. Nes dabar nuo banderolės užsakymo iki gavimo praeina iki pusantro mėnesio. O kainos dažnai keičiasi greičiau, todėl mums patogiau kainą atspausdinti gamybos metu ant pakelio“, - DELFI teigė tabako gamintojo „Japan Tobacco International“ korporatyvinių reikalų vadovas Baltijos ir Šiaurės šalims Ramūnas Mačius. Anot jo, tokia praktika jau egzistuoja Lenkijoje.

Pataisų iniciatoriaus Investuotojų forumo vadovė Rūta Skyrienė teigia, kad neretai tabako gamintojams ir importuotojams tenka grąžinti jau pagamintas banderoles dėl pasikeitusių kainų, todėl priėmus įstatymo pataisas to būtų išvengta.

„Yra du tikslai: sumažinti biurokratinę administracinę naštą verslui, tiek mokesčių administratoriams“, - sako R. Skyrienė.

Jei Seimas pritars, tabako gaminių kainos ant pakelių bus pradėtos spausdinti nuo kitų metų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją