Tokie ir kiti pakeitimai yra numatomi Užsieniečių teisinės padėties ir kitų susijusių įstatymų pakeitimų projektuose, kurie balandžio 2 d. buvo svarstomi Vyriausybėje vykusiame tarpinstituciniame pasitarime. Jame dalyvavo „Linavos“ generalinis sekretorius Mečislavas Atroškevičius ir Krovininio transporto skyriaus specialistė teisininkė Ieva Marcinkevičiūtė.

Įstatymų pakeitimuose taip pat siūloma įteisinti užsieniečių teisę dirbti trumpalaikio buvimo Lietuvoje laiku ir įstatymu įtvirtinti galimybę sudaryti patvirtintų įmonių sąrašą. Vadovaujantis vidaus reikalų ministro patvirtintais kriterijais į šį sąrašą įtrauktų įmonių darbuotojams būtų galima leisti paspartinti procedūras ir taikyti mažiau formalumų išduodant ne tik nacionalines vizas, bet ir leidimus laikinai gyventi.

M. Atroškevičius tarpinstituciniame pasitarime išreiškė asociacijos nepritarimą darbuotojų kvotoms ir paprašė nuo kvotų atleisti į trūkstamų profesijų sąrašą įtrauktą tarptautinio krovinių vežimo transporto priemonių vairuotojo profesiją.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)