Pagrindiniu komitetu projektui svarstyti paskirtas Ekonomikos komitetas, papildomu - Biudžeto ir finansų komitetas. Į Seimo plenarinių posėdžių darbotvarkę šis klausimas turėtų sugrįžti rudens sesijoje.

Projektas nustato, kad reorganizuojant akcines bendroves bei uždarąsias akcines bendroves visais atvejais reorganizuojamų ir reorganizavime dalyvaujančių bendrovių reorganizavimo sąlygos būtų įvertintos audito įmonės, kuri turi parengti šių reorganizavimo sąlygų vertinimo ataskaitą. Šie reikalavimai būtų netaikomi tik vienu atveju - kai prie bendrovės prijungiama kita bendrovė, kuriai nuosavybės teise priklauso ne mažiau kaip 90 procentų prijungiamos bendrovės akcijų.

Be to, siūloma įtvirtinti nuostatą, kad atlikti reorganizavimo sąlygų vertinimo ir parengti reorganizavimo sąlygų vertinimo ataskaitos nereikalaujama, jeigu visi kiekvienos reorganizuojamos ir reorganizavime dalyvaujančios bendrovės akcininkai, kuriems priklausančios akcijos suteikia balsavimo teisę, su tuo sutinka.

Įstatymo projekte skaidymo būdu reorganizuojamų ir reorganizavime dalyvaujančių bendrovių akcininkams taip pat suteikiama galimybė patiems nuspręsti, ar reikia parengti tarpinę finansinę atskaitomybę.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją