Tokios iniciatyvos autorius konservatorių frakcijos narys Raimundas Martinėlis sako, kad nesant tokio draudimo, šių rūkalų mėgėjai įsigis nikotino turinčius skysčius be jokių skonių ir juos maišys su skysčiais su skoniu, bet be nikotino. Pasak jo, būtent taip vyksta Estijoje, kur galioja panašus draudimas.

R. Martinėlio teigimu, nenustačius jo siūlomo apribojimo, nepavyktų uždrausti į Lietuvą tiekti elektroninių cigarečių ir jų pildyklių, jeigu jose yra kvapiųjų medžiagų.

R. Martinėlio pataisą svarstys Seimas, apsispręsdamas dėl kitų Vyriausybės siūlomų draudimų į Lietuvą tiekti elektronines cigaretes ir jų pildykles, taip pat įvairius naujoviškus tabako gaminius.

Pakeitimais, kuriuos Seimas pradėjo svarstyti pavasarį, numatoma uždrausti nepilnamečiams parduoti, vartoti ar turėti bet kokius įrenginius, skirtus vartoti tabako gaminius. Ketinama drausti ir skelbimus apie jų nemokamą platinimą ar kainų sumažinimą bei skyrimą loterijų ar žaidimų prizais. Tokias prekes laikyti ir gabenti būtų galima taip pat, kaip ir kitus rūkalus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)