Ketvirtadienį po pateikimo šią iniciatyvą parėmė 70 Seimo narių, prieš buvo 1, susilaikė 16 parlamentarų. Po svarstymo Seimo Biudžeto ir finansų komitete projektas į plenarinių posėdžių salę turėtų sugrįžti gruodžio 18 d. Seimas taip pat nutarė bendru sutarimu paprašyti Vyriausybės išvados.

Gyventojų pajamų mokesčio (GPM) įstatymo pakeitimo projektu tikimasi paskatinti įmones imtis įvairių socialinių iniciatyvų, gerinti darbuotojų darbo sąlygas, taip pat dirbančiųjų motyvaciją.

GPM lengvatos būtų taikomos, jei tai būtų numatyta įmonės kolektyvinėje sutartyje ar įmonės bei jos darbuotojų atstovų susitarime.

Projektą parengę Seimo nariai A. Butkevičius ir Irena Šiaulienė taip pat siekia, kad pajamoms natūra nebūtų priskiriama ir todėl nebūtų apmokestinama ne tik „gyventojo nauda, gauta iš asmens, susijusio su gyventoju darbo santykiais, sumokėjus (visiškai ar iš dalies) už gyventojui suteiktas gydymo“ paslaugas, bet ir reabilitacijos paslaugos.

„Kodėl nesumažinus mokestinės naštos darbdaviui, kuris savo lėšomis nori paskatinti darbuotoją rūpintis sveikata ir apmoka darbuotojui reikalingas reabilitacijos paslaugas“, - sako parlamentaras A. Butkevičius.

Pasak Seimo nario, įstatymo projektu siūloma įgyvendinti papildomas priemones, skatinančias kvalifikuotus darbuotojus neišvykti į kitas šalis ieškoti geresnių darbo sąlygų, bet dirbti Lietuvoje.

Seimo narės I. Šiaulienės teigimu, tokia praktika jau yra Švedijos, Danijos, Norvegijos, Nyderlandų, Jungtinės Karalystės ir kitų šalių įmonėse.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)