„Manau, kad šeimos, uždirbančios iki kokių 2–2,5 tūkst. eurų (priklausomai nuo vaikų skaičiaus) per mėnesį „į rankas“, pajamų mokesčio iš vis neturėtų mokėti.

Nes tai pajamos, kurios tikrai nėra didelės, kad jomis reikėtų dalintis. Ir tai nėra nuodėmė, kurią reikėtų apmokestinti“, – feisbuke parašė jis.

Finansų ministrė Gintarė Skaistė ketvirtadienį sakė, kad Lietuvoje erdvės ypatingai mažinti GPM tarifą nėra. Tačiau M. Nagevičius su tuo nesutiko.

„Kalbu apie neapmokestinamojo pajamų dydžio (NPD) didinimą, tarifo (visų pirma mažas ir vidutines pajamas gaunantiems) mažinimą. Ir tai galima būtų pilnai kompensuoti akcizo iškastiniam kurui didinimu ir/arba CO2 ir kitokiais aplinkosauginiais mokesčiais, kurie Lietuvoje vis dar yra mažiausi Europos Sąjungoje.

Manau, kad pajamų mokesčių mažinimas yra vienintelis būdas Lietuvoje surinkti politinės valios aplinkosauginiams mokesčiams didinti. Jei šias dvi iniciatyvas sugretintume“, – sakė jis.

M. Nagevičiaus vertinimu, taip išnyktų legendos apie mažas pajamas gaunančius žmones, negalinčius šildytis ir važiuoti teršiant dėl to, kad už taršą reikia sumokėti.

„Nes jiems, padidinus NPD ir sumažinus pajamų mokesčio tarifus, liktų pinigų susimokėti už taršą. Ir galimybė pakeisti gyvenimo būdą ir pasilikti anksčiau tarša į mokėtus pinigus sau“, – svarstė jis.

ELTA primena, kad Vyriausybė praėjusią savaitę patvirtino artimiausios Seimo pavasario sesijos darbų programą, kurioje įvardyta mokesčių sistemos peržiūra.

Gegužės mėnesį Seime numatoma svarstyti mokesčių sistemos peržiūros įstatymų projektų paketą. Jame bus persvarstytos mokestiniuose įstatymuose nustatytos neterminuotos lengvatos ir kitos specialios apmokestinimo sąlygos, taip pat siekiama prisidėti prie savivaldybių finansinio savarankiškumo didinimo, nelygybės mažinimo, pažangių investicijų skatinimo ir užtikrinti mokesčių sistemos efektyvumą ir prognozuojamumą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją