„Pats per pastaruosius dvejus metus, būdamas ministru, lankiau apie 50 šalies regionų, virš 100 šalies pramonės įmonių. Vaizdas, kurį pamačiau, mane nuteikia labai džiugiai. Pirmiausia ambicija, polėkis ir noras įrodyti, kad net ir mažoje valstybėje pramoninė įmonė gali būti patikimas ir, kas svarbiausia, laisvai įsiliejantis partneris į bet kurią grandinę.

Jau dabar turime įmonių, kurios gali stovėti šalia, patekti tiek specialistų klase, tiek produkcija į kitas didžiausias gamybos įmones. Tai neturėtų stabdyti ambicijos“, – sakė Metiniame ekonomikos forume sakė V. Sinkevičius.

„Vis dėlto lygiai taip pat turime įmonių, kurios dar mato skaitmenizaciją kaip pakankamą tolimą, nors ji jau yra praeinanti kryptis“, – pridūrė jis.

Ministras taip pat atkreipė dėmesį, kad klimato kaitos pokyčius pramonė turėtų vertinti ne kaip iššūkį, o kaip galimybę.

„Nebijokite priimti galimybės būti valstybe, kuri parodys pirmiausia Europai, kad 88 proc. savo resursų švaistydami mes galėtume ekonomikoje juos panaudoti dar ir dar kartą. Žiedinė ekonomika bus ateities kryptis“, – teigė V. Sinkevičius.

Kaip ELTA jau skelbė, liepą, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų mėnesiu, pramonės gamyba Lietuvoje išaugo 5,1 proc., kai visoje ES ji vidutiniškai smuko 1,2 proc., rodo naujausi Eurostato duomenys.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)