„Tai yra Finansų ministerijos laukas, bet tie klausimai būtų svarstomi Vyriausybėje su nauju biudžeto projektu. Aš kol kas neturiu ką komentuoti, nes Vyriausybėje iki šiol kalbų apie tai nebuvo ir konkrečių projektų nėra“, – apie galimą naujų mokesčių atsiradimą sakė jis.

Kalbant apie taršių automobilių mokestį, ministras ragino nepamiršti tų gyventojų, kurie neturi galimybių įsigyti mažiau taršių automobilių.

„Dažnu atveju 20 metų senumo automobilis viename ar kitame Lietuvos regione yra vienintelis ir netgi su nebloga valstybės kompensacija žmogus neturės galimybės įsigyti netaršaus automobilio, jį pasikeisti“, – sakė V. Sinkevičius ir pridūrė, kad kalbant apie abu mokesčius viską reikėtų stipriai pasverti ir ieškoti subalansuoto varianto.

Paklaustas, kokį poveikį Lietuvos investicinei aplinkai galėtų turėti naujieji mokesčiai, ministras sakė, kad labiau tai paveiktų ne investicijas, o tam tikras socialines grupes.

„Nepamirškime, kad Europoje mes esame viena nedaugelio valstybių, kuri neturi tų mokesčių, todėl, kad jie dramatiškai paveiktų investicinę aplinką, aš abejoju.

Labiau tai paveiks socialines grupes, o šiuo atveju turime subalansuoti taip, kad tos mokesčių reformos ir tris metus dėtos Vyriausybės pastangos didinti mažiausias vidutines pajamas gaunančių gyventojų pajamas, mes šioje vietoje jų nenurėžtume“, – teigė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)