Antradienį Seime V. Sinkevičius pristatė 2018 metų administracinės naštos verslui mažinimo rezultatus. Po pristatymo liberalas Simonas Gentvilas klausė, kaip ataskaitoje atsispinti tai, kad, pasaak S. Gentvilo, 7 mėnesius GPAIS sistema neturėjo automatinės integracijos, kai ja privalo naudotis 13 tūkst. įmonių.

V. Sinkevičius sutiko su tuo, kad GPAIS kelia iššūkių.

„Gaila, kad eilinį kartą, atrodo, sistema parengta nepakankamai konsultuojantis su verslu, nepakankamai atsižvelgiant į jo poreikius. Vis dėlto visų informacinių sistemų, kurios yra kuriamos valstybėje, tikslas, man atrodo, turėtų būti lengvinti mūsų kasdienį gyvenimą. Jeigu informacinė sistema, kuri kainuoja labai didelius pinigus ir liečia labai didelį skaičių ūkio subjektų, tik sunkina gyvenimą, tas kelia labai daug klausimų dėl jos poreikio ir įgyvendinimo”, - posėdyje sakė V. Sinkevičius.

ELTA primena, kad GPAIS teikti duomenis apie atliekų apskaitą privalo gamintojai ir importuotojai, rinkai tiekiantys apmokestinamus gaminius ir pakuotes, prekybos, pramonės įmonės, atliekų tvarkytojai, surinkėjai, perdirbėjai, atliekų eksportuotojai bei tarpininkai, užsiimantys atliekų prekyba.

Ministerijai pristačius GPAIS sistemą, verslo atstovai kritikavo ją, kad ši stringa, turi kitokių trūkumų. Vėliau buvo inicijuoti sistemos pataisymai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)