Paklausta, kada galėtų pradėti veikti sporto klubai, kavinės, premjerė I. Šimonytė paaiškino, kad vertinami naujausi duomenys.

„Čia yra tolesnių savaičių klausimas, bet tie svarstymai, be jokios abejonės, vyks, atidžiai stebint epidemiologinę situaciją, įvertinus ir sekoskaitos duomenis, kuriuos gausime savaitės pabaigoje. Ir jei manysime, kad tai yra saugu, tuomet bandysime grupuoti veiklas pagal jų panašumą tam tikrą, pagal tam tikrus principus, kurie jas vienija“, – žurnalistams kalbėjo I. Šimonytė.

Premjerė teigė, kad jai atrodo logiškos sąlygos, kurias siūlo sporto klubai, tačiau tai dar neaptarta su ekspertais.

„Tačiau jei leidžiame judantiems žmonėms be kaukių užsiimti kažkokia veikla uždarose erdvėse, tai tuomet nelogiškas yra reikalavimas nerodyti spektaklių arba nerodyti kino filmų kinuose. Reikia tas veiklas grupuoti pagal tam tikrą panašų pobūdį ir sprendimus dėl jų atlaisvinimo, reikalavimų keitimo, priimti daugiau mažiau vienu metu. Jei situacija toliau neblogės, manau apie tai galėsime kalbėti per artimiausias porą savaičių“, – sakė I. Šimonytė.

Kalbėdama apie prekybos centruose esančias parduotuves, ji taipogi pažymėjo, kad tai artimiausių savaičių klausimas.

„Ekspertai pirmadienį svarstė atskirų parduotuvių veikimo sąlygas ir gana sklandžiai ir sėkmingai tas sąlygas suderino, ir Vyriausybė sprendimus priėmė šiandien. Dėl prekybos centrų, kad buvo sutarta, kad diskusija tęsis šią savaitę ir kitos savaitės pradžioje“, – kalbėjo I. Šimonytė.

Ji paaiškino, kad sprendimai priklausys nuo to, ar su prekybos centrų valdytojais pavyks taip pat sklandžiai surasti bendrus sutarimus dėl to, kokios galėtų būti sąlygos dėl papildomo saugumo ne parduotuvėse, o bendrose erdvėse. Reikalavimai parduotuvėse, anot I. Šimonytės, galėtų būti daugiau mažiau tie patys.

„Dėl prekybininkų aš tikrai nenorėčiau samprotauti, kas būtų, jeigu būtų. Labai norėčiau, kad nebūtų ir ateity galėtume svarstyti tik tuos klausimus, kurie susiję su ribojimų mažinimu“, – teigė I. Šmonytė.

Karantinas Lietuvoje galioja nuo lapkričio 7 d. Nuo gruodžio 16 d. taikomi sugriežtinti ribojimai. „Delfi“ primena, kad karantinas visoje Lietuvoje pratęstas iki kovo 31 dienos.