„Yra surinkta, kaip visada, labai daug pasiūlymų finansuoti daugybę dalykų. Gana ironiška, kad daugelį siūlymų yra pateikusi buvusi valdančioji dauguma į savo pačių biudžetą. Tai galima visaip vertinti, ir turbūt pasiūlymai bus labai ugningai ginami, nors kitomis aplinkybėmis gal ir nebūtų“, – žurnalistams Seime teigė I. Šimonytė.

Anot jos, detaliai biudžeto projekto peržiūrai gali pritrūkti laiko.

„Matysime, visada taip būna, visada procesas atrodo panašiai. Čia tiesiog, kad nauja Vyriausybė turi labai mažai laiko, kad laikytųsi nustatytų terminų visą paveikslą peržiūrėti. Jeigu terminai stumsis tolyn, tai turės tik dar mažiau laiko“, – teigė I. Šimonytė.

Antradienį valstybės biudžeto projektas bus pirmą kartą svarstomas Seimo posėdyje.

Valstybės biudžete kitąmet planuojama surinkti 11,384 mlrd. eurų pajamų, asignavimai sieks 15,49 mlrd. eurų. Kartu su ES ir kitos tarptautinės finansinės paramos lėšomis asignavimai viršija pajamas 4,1 mlrd. eurų.

Savivaldybių biudžetų pajamos augs 276 mln. eurų, iki 3,55 mlrd. eurų. Savivaldybės galės turėti biudžetų deficitus, neviršijančius 1,5 proc.

Socialinei apsaugai išlaidos sieks 7,33 mlrd. eurų, ekonomikai – 3,5 mlrd. eurų, švietimui – 3 mlrd. eurų, sveikatos apsaugai – 2,73 mlrd. eurų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)