Prancūzų kompanijos "Dalkia" valdomos "Vilniaus energijos" prezidentas Jeanas Sacreste (Žanas Sakrestas) teigė, kad nuo liepos pradžios įsigaliojęs mažesnis šilumos tarifas atpigins ir karštą vandenį, tačiau tiksliai nenurodė, kiek sumažės jo tiekimo kaina. "Labiausiai gyventojai pajus mažesnį tarifą, kai gaus sąskaitas už šildymą", - tvirtino J.Sacreste .

Kartu jis pripažino, jog nors šilumos tarifas sumažintas, sąskaitos už šildymą artimiausią šildymo sezoną gali būti ir ne mažesnės nei iki šiol.

"Jeigu žiema bus šiltesnė, už šildymą reikės mokėti mažiau. Šiemet žiema buvo šaltesnė nei paprastai, todėl gyventojai už šilumą mokėjo daugiau. Šiandien mes kalbame apie šilumos kilovatvalandės kainos sumažėjimą", - teigė "Vilniaus energijos" vadovas, atsakydamas į vieno vilniečio klausimą, kodėl Vilniaus šilumos ūkį išsinuomojus bendrovei "Dalkia" sąskaitos nuolat auga.

A. Zuokas minėjo, kad gauna gyventojų skundų dėl, jų teigimu, per didelių šildymo kainų, bet tvirtino, jog kiekvieną atvejį reikia nagrinėti atskirai ir daryti išvadas. Meras teigė, kad dalis vilniečių praėjusį šildymo sezoną savo gyvenamosiose patalpose pageidavo didesnės nei anksčiau temperatūros, ir tai atsiliepė sąskaitoms už šildymą.

Sostinės meras džiaugėsi, kad Savivaldybės sutartis su "Vilniaus energija" ir joje numatyta šilumos kainos formulė leidžia lanksčiai reaguoti į dujų kainos kitimą.

Prieš porą metų, kai sostinės Savivaldybė derėjosi su "Dalkia" dėl Vilniaus šilumos tinklų nuomos, šiluma sostinėje kainavo10,88 cento už kilovatvalandę (kWh). "Vilniaus energijai" perėmus tą ūkį, šis tarifas buvo sumažintas iki 10,12 ct/kWh, pernai balandžio pradžioje įsigaliojo - 10,125 ct/kWh kaina.

Spaudos konferencijoje priminęs šiuos faktus, A. Zuokas teigė, kad šilumos tarifas Vilniuje nuo 2000-ųjų šilumos kaina Vilniuje sumažėjo apie 9 proc.

Spaudos konferencijoje paskelbtais duomenimis, kituose šalies miestuose šildymas yra brangesnis nei sostinėje: Kaune jis sudaro 11,98 ct/kWh, Klaipėdoje - 10,69 ct/kWh, Šiauliuose - 12,4 ct/kWh.

Sostinės mero duomenimis, mažėjęs šilumos tarifas leido vilniečiams per pastaruosius porą metu sutaupyti apie 17 mln. litų.

"Vilniaus energija" Vilniaus mieste kartu su Grigiškėmis, Salininkais ir Trakų Voke centralizuota šiluma aprūpina daugiau nei 129 tūkst. butų. Gyvenamų namų savininkų bendrijoms priklauso 65 tūkst. butų.

Vilniaus centralizuoto šildymo sistemos didžiausiai Europoje energetikos paslaugų kompanijų grupei "Dalkia" buvo išnuomotos 15 metų laikotarpiui 2002 metų vasario 1 dieną.

Trečiadienį A. Zuokas pareiškė, kad šiuo metu klausimas dėl nuomos sutarties termino pratęsimo nėra svarstomas.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją