"Tikriausiai anksčiau šiltnamiai buvo statomi pačiose geriausiose ir labiausiai saulėtose sodų vietose", - sakė bendrovės direktorius Laimis Jančiūnas.

Pasak jo, pastebima, kad soduose pastaruoju metu vis daugiau dėmesio ir vietos skiriama poilsiui, o ne darbui.

Pernai įmonė gavo iš viso 90 užsakymų baseinų įrengimui. Iš jų 39 buvo vidaus, o 51 - lauko. Iš lauko baseinų net 16 pernai buvo įrengta šiltnamio vietoje.

"Šiemet per pirmajį pusmetį jau gavome 70 užsakymų baseinų įrengimui, iš jų 26 buvo vidaus, o 44 - lauko. Vietoje šiltnamių baseiną šiemet pageidavo įsirengti 13 klientų", - teigė L.Jančiūnas.

Jo teigimu, bendrovė prognozuoja, kad šiemet iš viso bus užsakyta 130 baseinų, iš kurių daugiau nei 20 bus įrengta vietoje šiltnamio.

"Baseinų įrengimas brangsta, nes auga išlaidos kurui, didėja darbuotojų atlyginimai", - teigė L.Jančiūnas.

Bendrovės specialistų teigimu, lauko baseinai Lietuvoje kol kas sulaukia didesnio susidomėjimo nei tie, kurie pritaikyti vidaus sąlygoms.

Šalies gyventojai į baseinus netgi sutinka investuoti šiek tiek daugiau, kad tik jų lauko baseinas veiktų ir žiemos metu bei juo būtų galima mėgautis net tuomet, kai lauke - minusinė temperatūra.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją