Šilta žiema palanki nebent krienų augintojams. Kai tik jų prireikia, gali nueiti į lauką ir prisikasti.
Naujajame turguje geros morkos vakar kainavo 2 litai kilogramas, stambios bulvės - 1,6 lito, burokėliai, švieži kopūstai - po litą, svogūnai - nuo 1,8 iki 2,5 lito kilogramas, obuoliai - po 1,5 lito.
Nelabai džiugu ir mėsos pardavėjams. Mėsos skyriuje pardavėja Irena sakė, kad liko gal dešimtadalis buvusių pirkėjų. Mažiau žmonės kaimuose augina ir gyvulių.
Tiek pirkėjai, tiek gyvulių augintojai išvažiavo uždarbiauti į užsienį.
Pardavėja Irena džiaugėsi, kad bent per šventes grįžę jos “užsieniečiai“ užsuko į turgų.
Vakar avieną ji pardavinėjo po 18 litų už kilogramą, jautienos kumpio filė - 14, kiaulienos kumpio filė - 11, šviežią kumpį - 8,5 (siūlė ir po 7), šviežias kiaulių galvas - po 1 litą už kilogramą.
Kilogramas plonų šviežių lašinukų kainavo tik pusę lito, storesni švieži lašiniai - 2 litus.
Žuvų halėje buvo tik stintų kvapas. Šių žuvų neliko jau rytą, nors jų kilogramas kainavo po 7,5 lito.
Jau daug metų kyla tas pats klausimas - kodėl jūriniame mieste nėra šviežių žuvų? Vakar žuvų turguje buvo tik šviežių sterkų po 13 litų ir sterkų filė po 30 litų už kilogramą.
Užtat šaldytų žuvų kiek nori: menkių filė iš Kinijos - po 9-10 litų, skumbrės - 8, sūdytų lašišų filė - 50, rūkytas ungurys - 95, rūkyti marių karšiai - 13, rūkyti Kintų karpiai - 21 litas už kilogramą.
Profesionali prekiautoja Zina paaiškino, kad dabar turguje netrūksta lenkiškų kiaušinių. Jie pažymėti raide „P“. Zina tikino prekiaujanti puikiais, šviežiais kiaušiniais iš Kurmaičių paukštyno po 2,7 lito už dešimtį. Kitoje vietoje buvo mažyčių - kąsnio dydžio - po 1,3 lito.