Nacionalinės žuvų perdirbėjų ir prekybininkų asociacijos direktorius
Vytautas Andriuškevičius DEFI teigė, kad laukiama artimiausiu metu brangimo maždaug penktadaliu.

„Jūrose mažėja atsargos, duodamos mažesnės kvotos. Įtampa su žuvų atsargomis. (...) Parduotuvėse silkė, kitos žuvys brangs apie 20 proc.”, - sakė V. Andriuškevičius.

Anot jo, kai kurių žuvų žaliavos ir jų filė kainos palyginti su praeitų metų tuo pačiu laikotarpiu didėja ir 50-70 proc.

Apie gaunamus signalus iš tiekėjų patvirtino ir didžiausias prekybos centrų tinklas Lietuvoje.

„Kadangi šiuo metu visame pasaulyje jaučiamas žuvies trūkumas, o vartojimas auga, mūsų tiekėjai informavo, kad artimiausiu metu brangs žaliava. Šiuo metu su tiekėjais vedame derybas dėl kainų, kad žuvies mėgėjai mūsų parduotuvėse galėtų įsigyti žuvies už priimtiną kainą. Kol kas negalime pasakyti ar artimiausiu metu mūsų parduotuvėse brangs žuvis“, - sakė „Maxima“ tinklo atstovė Olga Malaškevičienė.

Prekybos tinklo „Iki” atstovas spaudai Valdas Lopeta patvirtino, kad reikia laukti silkės brangimo maždaug dešimtadaliu.

„Iš kai kurių žuvies tiekėjų esame gavę informacijos, kad lapkritį silkė gali pabrangti vidutiniškai 10-13 proc. Priežastis – žaliavos trūkumas“, - teigė Valdas Lopeta.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją