Iš pateiktų naujų paraiškų trys buvo patenkintos kaip atitinkančios moratoriumo sąlygas. Jų neatitikusios paraiškos taip pat apsvarstytos, veiksmai derinami su klientais.

„Pandemijos pradžia buvo tikra „juodoji gulbė“, todėl absoliutus neapibrėžtumas verslą tiesiog baugino. Šiuo metu padėtis yra dar sudėtingesnė, tačiau verslininkai atpažįsta situacijas ir žino, kaip į jas reaguoti. Žinoma, kai kurie sektoriai paveikti labai stipriai, tačiau iššūkių patiriančioms įmonėms labiau nei universalaus moratoriumo reikia individualių sprendimų“, – pranešime sako LBA prezidentė Eivilė Čipkutė.

Bendras atidėjimo laikotarpis pagal pradinį ir atnaujintą moratoriumą, priklausomai nuo įsipareigojimo rūšies, įmonėms sudaro iki pusmečio. Dėl jo į savo finansinių paslaugų teikėją galima kreiptis iki kovo 31 dienos.

Įmokų atidėjimo galimybe 2020-ųjų balandžio-rugsėjo mėnesiais iš viso pasinaudojo beveik 3 tūkst. įmonių. Joms atidėtų įsipareigojimų bendra vertė siekia per 1 mlrd. eurų. Bendra atidėtų šalies įmonių bei gyventojų įsipareigojimų vertė siekė 1,5 mlrd. eurų.

Prašymų atidėti paskolų įmokų mokėjimą daugiausia sulaukta pirmaisiais pavasario karantino mėnesiais, vėliau jų skaičius nuosekliai mažėjo.

LBA priklauso bankai „Citadele“, „Luminor“, „Swedbank“, SEB, Šiaulių, Medicinos ir „Revolut“ bankai, „Danske Bank“, Lietuvos centrinė kredito unija.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)