Šiuo metu „Ventoje“ vėluoja algos, daug darbuotojų gauna minimalų atlyginimą, sujudo profsąjunga, mat gamybai beveik sustojus, darbuotojams galima pažadėti nebent minimalią algą.

T. Juška sako, kad bendrovėje iš tikrųjų labai sudėtinga situacija, tačiau kabinti spynų ant durų dar nesiruošiama. Vilčių atgaivinti gamybą yra daug, tereikia sulaukti rudens, kai įprastai po atostogų sezono padidėja vartojimas.

Tačiau prognozių, kad įmonėje, kaip geriausiais laikais, dirbs 700 darbuotojų – nėra. Net ir išaugus gamybos apimtims „Ventai“ reikėtų gal tik 300 žmonių. Neseniai bendrovei vadovavęs labai jaunas direktorius beveik prieš metus kalbėjo, kad „Venta“ pajėgi konkuruoti net su pigios produkcijos gamintojais kinais. Šiuo metu bendrovė tokių optimistinių vizijų neįžvelgia.

Dabartinis vadovas Tomas Juška sako, kad bendrovės veiklą apribojo visą šalį užgriuvusi situacija – darbuotojai reikalauja kelti algas, brangsta mediena, mažėja pirkimai. Šiuo metu džiaugiamasi tuo, kad yra vizija, kaip apskritai nebankrutuoti. Direktorius tvirtina, kad pagaminti baldų pavyzdžiai siūlomi tiek mūsų šaliai, tiek užsieniui.

Šaltinis
Šiaulių apskrities televizija
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją