Šildymo kaina išaugs beveik 14 proc., o šalto vandens – net 40 proc. Iki šiol už kubinį metrą mokėta 4 Lt 74 ct. Dabar siūloma kaina – apie 6 Lt ir dar beveik 3 Lt abonentinio mokesčio.

Valdininkai tikina, kad kainų didinimas neišvengiamas. Tačiau juos nustebino savivaldybės įmonės „Šiaulių vandenys“ apetitas. Bendrovė prašė kainą didinti kone 60 proc.

„Kainos neperžiūrėtos nuo 1999 m. Per 8 m. labai pasikeitė ir pačios įmonės veikla“, – aiškino Šiaulių m. savivaldybės Ekonomikos skyriaus vedėjas Stanislovas Gurėjevas.

Praėjusios kadencijos miesto tarybai buvo siūlyta kelti vandens kainą, tačiau tuomet ji nesiryžo to daryti. Buvęs Šiaulių meras, dabar opozicijoje esantis Vytautas Juškus tikina, kad jas padidinus prieš kelerius metus, dabar nebūtų tokio didelio kainų šuolio.

Miesto vadovai neabejoja, kad Kainų ir energetikos komisija patvirtins naujuosius tarifus. Tuo metu ši komisija ketvirtadienį nustatė šalto vandens kainą Kaune – ji gyventojams šoktelėjo maždaug dešimtadaliu.

Artimiausiu metu dėl kainos į komisiją žada kreiptis ir Panevėžio vandens tiekimo įmonė. Komisijos atstovo duomenimis, Vilniaus ir Klaipėdos bendrovės kol kas nepranešė apie ketinimus keisti šalto vandens tarifą.