Paramos vertė – daugiau nei 20 tūkst. eurų

Įmonių grupės „Neaustinių medžiagų fabrikas“ vadovas Stanislovas Grušas subūrė Šiaulių verslo atstovus. Prie šios iniciatyvos prisijungė „NMF Porolon“ direktorius Petras Monkus, Šiaulių prekybos, pramonės ir amatų rūmų vadovas Alfredas Jonuška ir prezidentas Vytis Lembutis bei UAB „Refta“ įmonės vadovas Artūras Grigaliūnas.

Trečiadienį ryte Šiauliuose iš „NMF Porolon“ fabriko sukrauta pirmoji daugiau nei 8 tūkstančių antklodžių parama. Ji išvežta į Medininkų pasienį, kur bus išdalinta pasienio teritorijose laikinai įsikūrusiems migrantams. Iš viso žadama paaukoti daugiau kaip 11 tūkst. antklodžių, bendra paramos vertė – daugiau nei 20 tūkst. eurų.

„Mes suprantame, kokia neapibrėžta situacija yra, kiek tai problemų sukelia ne tik savivaldybėms, bet apskritai visai Lietuvai. Ne kartą esame deklaravę, kad mūsų verslai yra socialiai atsakingi, todėl matydami problemą jaučiame didelį norą prisidėti prie iniciatyvos ir ištiesti šaliai ranką, kai to labiausiai reikia“, – apie iniciatyvą pasakoja Šiaulių prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas.

Šiauliečių verslininkų parama

Ragina prisidėti ir kitus verslus

Antklodės parinktos specialiai vertinant migrantų gyvenimo sąlygas, tai yra sintetiniai pluoštai ar sintetinis audinys. „Šios antklodės mažiau tepasi, suprantame, kad prižiūrėti šių antklodžių sąlygų nebus, būtent dėl to ir parinktas sintetinis antklodžių pluoštas“, – apie pasirinkimą pasakoja P. Monkus.

„Sulaukėme skambučio iš S. Grušo. Paklausus, kokių priemonių galime imtis, sulaukėme atsakymo, kad turime gamyklas, kurios gamina tinkamą produkciją, kuri tiktų paramai. Matome, kad parama atvažiuoja iš kitų Europos valstybių, kodėl negali to padaryti šiauliečių verslas“, – teigia A. Jonuška.

Dėl paramos šiauliečiams teko susisiekti su Vidaus reikalų ministerija ir vidaus reikalų viceministru A. Abramavičiumi. Šiaulių verslo atstovai buvo nukreipti į Valstybės apsaugos tarnybą.

„Šiandien krauname pirmąjį paramos sunkvežimį, kuris išvyks į pasienį. Tikimės, kad ir kitas krovinys pajudės greitu metu, o kiti verslai taip pat prisidės prie paramos. Turime paramą iš įmonės „Refta“, kuri prisideda prie iniciatyvos ir nemokamai veža krovinį“, – sako A. Jonuška.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)