Tarybos nariai nepritarė Šiaulių vandenų prašymui kreiptis į Valstybinę kainų ir energetikos kontrolės komisiją dėl mokesčio didinimo. Pasak Ekonomikos skyriaus vedėjo, paskutinį kartą kainos didintos prieš kelerius metus, įmonė dėl to neva patirianti milijoninių nuostolių.

“Nuostolis už du tūkstančiai aštuntuosius buvo iš gyventojų veiklos, reiškia už vandenį 3,8 milijono litų - minusas. Dabar už pirmą ketvirtį 1,5 milijono”, - sako Šiaulių miesto savivaldybės Ekonomikos skyriaus vedėjas Stanislovas Gurejevas.

Vis tik politikų neįtikino Šiaulių vandenų vadovo kalbos, esą tarifą didinti būtina, nes Europos sąjunga vandens ir nuotėkų tinklų remontui pinigų neskiria, o Šiauliuose tokios kritiškos būklės tinklų esą dešimtys kilometrų – gi ir pati įmonė vykdomiems projektams turi surasti savų lėšų – tiesiog skolintis iš banko.

Nepritarus Šiaulių vandenų prašymui, įmonės generalinis direktorius neslėpė nusivylimo ir pripažino, kad esant tokiai situacijai teksią kai ko atsisakyti, tačiau ketinimų pakartotinai prašyti leidimo kreiptis į Valstybinę kainų ir energetikos kontrolės komisiją neatsisako.

“Galima po keturių mėnesių. Na, įmonė rudenį taps nemoki, kitas dalykas stabdysim projektus”, -sako UAB “Šiaulių vandenys” generalinis direktorius Jonas Matkevičius.

Iš tarybos posėdyje dalyvavusių dvidešimt septynių narių – Šiaulių vandenų prašymui kreiptis į Valstybinę kainų ir energetikos kontrolės komisiją – tepritarė vos vienuolika.

Šaltinis
Šiaulių apskrities televizija
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją