Įspūdingo šuolio tikimasi paskutinį metų ketvirtį - per jį planuojama parduoti 209,9 tūkst. televizorių ir pasiekti 73 mln.litų apyvartą, o visų 2002 metų kraitis būtų 434,6 tūkst. televizorių už 147,855 mln. litų. 2001 metais, apmirus pagrindinių Vakarų užsakovų rinkai, įmonės apyvarta tesiekė 62 mln. litų.

Šiaulių bendrovė auga eksporto sąskaita. Pagal Pietų Korėjos kompanijos "Samsung Electronics" užsakymus dabar šiauliečiai televizorius su "Samsung" ženklu platina visoje Vakarų Europoje, taip pat yra kitų užsakovų.

Per tris ketvirčius eksportas į Vokietiją sudarė 27 proc.,Vengriją ("Samsung") - 27 proc., Didžiąją Britaniją ir Rusiją po 14 proc., Olandiją - 12 proc. apyvartos. Lietuvoje parduota tik 2 proc. produkcijos.

"Nuo pavasario pasaulinėje televizorių rinkoje kainos smuko maždaug 10 procentų, tai atsilieps mūsų pelningumui", - Eltai sakė televizorių gamyklos ekonomikos ir finansų direktorius Saulius Batavičius. Jo teigimu, kilęs didelis gaisras kineskopų įmonėje "Ekranas" Šiaulių įmonei kol kas įtakos neturi ir tikimasi, jog neturės ir ateityje. Kineskopų įmonė, valdanti 77,5 proc. Šiaulių televizorių gamyklos akcijų, kartu planuoja padidinti gamybą ir pardavimų apimtis Vakarų Europoje, taip pat vidaus rinkoje. Kineskopų tiekimą Šiaulių įmonei "Ekranas" yra numatęs išauginti du kartus. Iki šiol "Ekranas" Šiaulių įmonei per metus pardavė maždaug 10 proc. Kineskopų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją