Dėl restruktūrizavimo bylos iškėlimo į teismą kreipėsi pats bendrovės vadovas Juozas Aleksa. Prašyme nurodoma, kad bendrovė yra moki, vykdo veiklą, sutartis, tačiau dėl iškilusių finansinių sunkumų ėmėsi atitinkamų priemonių.

„Teismas nustatė sąlygas, kuriomis bendrovė galės disponuoti jos sąskaitoje esančiomis lėšomis, tarp jų – privalomi mokesčiai, darbuotojų atlyginimai. Paskirtas bankroto administratorius“, – Eltai patvirtino Šiaulių apygardos teismo atstovas spaudai Vytautas Jončas.

Teismas konstatavo, kad nagrinėjamu atveju yra Įmonių restruktūrizavimo įstatyme nustatytos sąlygos restruktūrizavimo procesui taikyti. Todėl, įžvelgiant sėkmingo restruktūrizavimo tikimybę, siekiant išvengti įmonės bankroto ir atkurti įmonės mokumą, nutarta iškelti restruktūrizavimo bylą. Nutartyje nurodoma, kad dauguma bendrovės darbuotojų, kurių yra apie 400, pritarė, kad įmonei būtų iškelta restruktūrizavimo byla. Motyvuotų prieštaravimų nebuvo. O apie 30 kreditorių teismui pateikė sutikimus, kad jiems būtų atidėti mokėjimai.

Įmonės restruktūrizavimas yra alternatyva įmonės likvidavimui dėl bankroto – kai įmonei sudaromos sąlygos išsaugoti ir plėtoti veiklą, grąžinti skolas, atkurti mokumą bei išvengti bankroto.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)