„Šiandien bankas pateikė skundą apeliacinės instancijos teismui dėl srendimo, kuriuo banko skundas buvo tenkintas iš dalies, t. y. bankui skirta bauda sumažinta iki 440 tūkst. eurų. Bankas prašo teismo visiškai tenkinti skundą dėl Lietuvos banko valdybos 2019 metų gruodžio 20 dienos nutarimu skirtos baudos panaikinimo“, – rašoma per „Nasdaq“ biržą paskelbtame Šiaulių banko pranešime.

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) prieš mėnesį LB skirtą 880 tūkst. eurų baudą Šiaulių bankui sumažino iki 440 tūkst. eurų, nes, anot jo, bankas užtikrino procedūras, tačiau kai kuriais atvejais buvo padaryta nedidelių pažeidimų. Be to, anot teismo, bankas bendradarbiavo su LB, siekė pašalinti trūkumus.

Teismo nuomone, 440 tūkst. eurų bauda užtikrins atgrasomąjį poveikį ir atitiks proporcingumo ir adekvatumo kriterijus.

2019 metų rugpjūtį LB skyrė 880 tūkst. eurų baudą Šiaulių bankui, nes jis netinkamai vertino pinigų plovimo ir teroristų finansavimo rizikas, taip pat nebuvo įdiegęs tinkamo klientų rizikos vertinimo metodo.

Šiaulių bankas į teismą kreipėsi 2020 metų pabaigoje. VAAT skundą buvo atmetęs kaip nepagrįstą, o Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas pernai lapkritį šį sprendimą panaikino ir perdavė bylą nagrinėti iš naujo.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją