Finansų ministerijai atsiųstame laiške Pasaulio banko projektų vadovai mandagiai priminė, kad "Šiaulių vandenys" šiemet turėjo pradėti grąžinti paskolą, tačiau nuostolingai dirbanti bendrovė nepajėgi tai daryti.

"Jeigu Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija leis vandens kainą pakelti nuo 4,04 iki 5,35 lito už kubinį metrą (be PVM), tai kitąmet turėtume subalansuoti biužetą ir pradėti grąžinti Pasaulio banko paskolą", - Eltą patikino UAB "Šiaulių vandenys" generalinis direktorius Ričardas Valskis.

Pasaulio bankas vandens tiekimo bendrovės modernizavimo projektui yra suteikęs 24 mln. litų kreditą. "Vandens kainą esame priversti didinti dėl keleto priežasčių - mažėja realizacija, kyla energetikos bei ryšių kainos, visi įrengimai įsigyjami vakarietiškomis kainomis - todėl brangsta ir eksploatacija.

Pastaraisiais metais daug investavome į ūkio modernizavimą - nei Kaunas, nei Vilnius tokių vandens kokybės gerinimo įrenginių dar neturi", - sakė "Šiaulių vandenų" vadovas, primindamas, kad šiauliečiai prižiūri ir gyventojų butuose įrengtus vandens apskaitos prietaisus, kurių po patikros beveik du trečdalius būtina keisti naujais.

Kaltinančius, jog Šiauliuose vanduo yra brangiausias Lietuvoje, R.Valskis nuramina, jog jis atitinka šalies vidurkį.

ELTA primena, kad planuojantys įgyvendinti modernizavimo projektus Vilniaus vandens tiekėjai savo paslaugas jau nuo šio mėnesio pradžios pabrangino 32 procentais, tokiu pat keliu suka ir Kauno vandens ūkio vadovai, prašantys leisti kainą pakelti 22 procentais.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją