Šio mėnesio pradžioje Kėdainių Darbo biržos skyriuje buvo įregistruota beveik 2,2 tūkst. rajono gyventojų, neturinčių darbo. Iš jų 272 asmenys dalyvavo laikino užimtumo priemonėse.

Užsiregistravo mažiau bedarbių

Kauno teritorinės darbo biržos Klientų aptarnavimo departamento vyriausiosios specialistės Danguolės Galinienės pateiktais duomenimis, per birželį Kėdainių skyriuje bedarbiais užsiregistravo 348 žmonės. Tai 6 asmenimis mažiau nei gegužės mėnesį ir 12 žmonių daugiau lyginant su praėjusių metų atitinkamu laikotarpiu.

„Kraštiečiams laisvų darbo vietų birželį, lyginant su geguže, buvo pasiūlyta mažiau. Darbdaviai ieškantiems darbo pasiūlė 650 laisvų darbo vietų rajone. Tai – 18 darbo vietų mažiau nei praėjusį mėnesį, tačiau 247 darbo vietomis daugiau nei birželį prieš metus.

Per praėjusį mėnesį į darbo rinką sugrįžo 348 regiono gyventojai, iš kurių 235 įsidarbino. Birželį 133 asmenys pradėjo savarankišką veiklą pagal verslo liudijimą laikotarpiui iki 6 mėnesių. Tai 5 asmenimis daugiau nei praėjusį mėnesį.

Dalyvauti aktyvios darbo rinkos politikos priemonėse nukreipti 64 asmenys. Dar 5 žmonės nusiųsti dalyvauti į užimtumo didinimo programas.

Rajono įmonėms išduoti 32 leidimai įdarbinti užsieniečius“, – informuoja specialistė ir pabrėžia, jog nedarbas sumažėjo visose Kauno apskrities savivaldybių teritorijose.

Nedarbas kito nevienodai

Nedarbas Kauno apskrities savivaldybių teritorijose kito nevienodai – Raseinių ir Kėdainių rajonuose sumažėjo, Kauno miesto bei Kauno, Jonavos, Prienų rajonų ir Birštono savivaldybėse teritorijose paaugo, o Kaišiadorių rajone išliko toks pat, kaip prieš mėnesį.

Kam siūlė darbą?

Daugiausia laisvų darbo Kėdainių rajone buvo siūloma specialistams: pardavimo vadybininkams, statybos inžinieriams ir darbų vadovams, administratoriams, logistikos specialistams, buhalteriams, apskaitininkams, socialiniams darbuotojams, bendrosios praktikos slaugytojams, mokytojams. Darbų pasiūla buvo ir paslaugų sektoriaus darbuotojams bei kvalifikuotiems darbininkams: pardavėjams, virėjams, mėsininkams, tarptautinių pervežimų ir kitiems vairuotojams, statybininkams, šaltkalviams, suvirintojams, santechnikams, elektrikams, staliams, siuvėjams, apsaugos darbuotojams, padavėjams, slaugytojo padėjėjams ir kitiems.