„Visų pirma, savo veiklos rezultatus ir taikytas priemones pristatys Valstybinė mokesčių inspekcija, tuo metu Muitinės departamentas pateiks duomenis apie akcizinių prekių nelegalios apyvartos pokyčius. Kelis klausimus ketina pristatyti ir Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos vadovas, tačiau dabar jų nenorėčiau detalizuoti“, – BNS sakė S. Malinauskas.

Jo teigimu, posėdyje taip pat ketinama susipažinti su Valstybinės darbo inspekcijos duomenimis apie neteisėtą ir nedeklaruotą darbą, o Specialiųjų tyrimų tarnyba pristatys tyrimą apie antikorupcinės aplinkos vertinimą.

„Taip pat bus aptarti ir pačios Šešėlinės ekonomikos mažinimo koordinavimo komisijos veiklos rezultatai bei iniciatyvos nuo jos įsteigimo 2019 metais“, – tvirtino S. Malinauskas.

Valstybinė mokesčių inspekcija vasario pradžioje skelbė, kad pernai iš šešėlio ištraukta iš viso 164 mln. eurų (2018 metais – 130 mln. eurų).

Šešėlinės ekonomikos mažinimo koordinavimo komisijos posėdis vyks Vyriausybės kanceliarijoje, jam pasibaigus, apie 12 val., Vyriausybės spaudos centre numatomi komentarai žiniasklaidai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)