Apklausa parodė, kad dauguma inovatyvių, kūrybiškų ir autoritetingų verslių žmonių – vadinamųjų antreprenerių – darbe praleidžia ilgesnes darbo valandas nei tipinis samdomas darbuotojas. 91 proc. verslo atstovų darbui per dieną skiria 8 valandas ir daugiau, iš jų trečdalis nurodo dirbantys vidutiniškai 10 valandų per dieną.

„Yra dalykų, kurie išlieka šventi net ir labiausiai užsiėmusiems – tai šeima. Tobulame gyvenime dauguma, arba 57 proc., apklaustųjų norėtų šeimai skirti bent 3–4 valandas per dieną, ir, pasirodo, sutelkę visas pastangas ir apgalvotai organizuodami dieną, net 80 proc. respondentų šio tikslo bemaž pasiekia ir kasdienybėje.

Tik nedidelė dalis prisipažįsta, kad po visų veiklų šeimai lieka vos valanda ar dar mažiau laiko. Paprašyti įsivaizduoti, kaip atrodytų tobulos dienos grafikas, 87 proc. apklaustųjų darbe praleistą laiką sutrumpintų, o darbo sąskaita sutaupytą laiką išnaudotų savo laisvalaikiui, ilgesniam miegui arba šeimai”, – sako Giedrė Blazgienė, „Luminor“ klientų konsultavimo centrų departamento vadovė.

Apklausa atskleidė ir tai, kad atmetus valandas, praleistas darbe, miegant ir šeimai, antrepreneriai randa laiko ir sau.

„Daugiau nei pusė apklaustųjų vien sau sugeba skirti ir porą, ir netgi daugiau valandų per dieną – sportas, knyga, kultūros renginiai, panašu, yra svarbi verslių žmonių gyvenimo dalis. O štai laikas, skiriamas draugams, įprastame gyvenimo ritme lyg ir pasitraukia į antrąjį planą – daugelis tam neteikia ypatingos reikšmės, o ketvirtadaliui tam pakanka valandos per dieną ar mažiau“, – sako G. Blazgienė.

50 proc. apklaustųjų tikina visiškai išlaikantys profesinio ir asmeninio gyvenimo darną, tačiau balansas Darnos gyvenime pasigenda penktadalis apklausos dalyvių (19 proc. ). Kas pagerintų gyvenimo kokybę ir balansą? Nuomonės išsiskiria, tačiau geresnis laiko planavimas, dažnesnės atostogos, daugiau laiko sau, dažnesni susitikimai su artimaisiais ir draugais yra tie gyvenimo elementai, kurie padėtų pagerinti gyvenimo kokybę.

Į beveik tris lygias dalis apklaustieji pasidalina, jų teiraujantis, kaip jų profesinio ir asmeninio gyvenimo pusiausvyra pasikeitė per pastaruosius trejus metus. Apklausos duomenys rodo, kad 33 proc. ėmė skirti daugiau laiko asmeniniam gyvenimui, 27 proc. labiau atsidavė darbui, o 40 proc. pažymėjo, kad nepasikeitė niekas.

100-o Lietuvos antreprenerių, verslininkų, vadovų ir nuomonės lyderių įpročius atskleidžianti apklausa atlikta 2019 m. lapkričio mėnesį. Tai banko iniciatyvos Collective Mind dalis, kuria siekiama apjungti klientų patirtį ir banko žinias ieškant rakto į sėkmingą verslą ir subalansuotą kasdienybę, rašoma pranešime spaudai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)