„Naujo kapitalo pritraukimas leidžia drąsiai įgyvendinti „Bigbank“ strategijoje numatytą tolesnį spartų augimą būsto ir verslo paskolų srityje visose Baltijos šalyse“, – teigė Argas Kiltsmannas, „Bigbank“ valdybos narys, atsakingas už finansų sektorių.

Jo teigimu, per obligacijų programas gauti pinigai padės įvykdyti praėjusių metų pabaigoje finansinės priežiūros institucijos nustatytus papildomus kapitalo reikalavimus, skirtus netikėtiems nuostoliams padengti ir mokumo užtikrinimui krizių laikotarpiu. Taip pat tai prisidės prie spartesnio banko augimo paskolų sektoriuje bei suteiks Lietuvos ir kitų Baltijos šalių gyventojams didesnes galimybes skolintis nuosavam būstui.

„Atsižvelgdami į bankams šiandien taikomus reikalavimus ir rizikas, išplatinę obligacijų emisijas, mes ne tik sustipriname kapitalą, užtikriname naujus reikalavimus, bet ir tampame pajėgūs išduoti daugiau nei 5000 naujų būsto paskolų, kurių vidutinė suma būtų apie 130 000 eurų. Bendrai tai siekia daugiau nei 650 milijonų eurų“, – teigia „Bigbank“ valdybos narys.

Pasak A. Kiltsmanno, paskutinė iš trijų vykdytų obligacijų emisijų baigėsi kovo pradžioje, kurios metu „Bigbank“ pritraukė papildomai 7,7 mln. eurų, išleisdamas neviešą AT1 obligacijų siūlymą, prieinamą tik profesionaliems investuotojams. Tai padidino bendrą kapitalą, kurį pritraukė per ankstesnes dvi viešas obligacijų emisijų programas, siekiančias 35 mln. eurų, pažymima pranešime.

Remiantis neseniai paskelbta audituota praėjusių metų metine ataskaita, „Bigbank“ veiklos apimtys 2022 metais išaugo 50 proc. Bendras indėlių portfelis per metus išaugo iki 1,37 mlrd. eurų ir padidėjo 469 mln. eurų (+52 proc.) Bendrasis „Bigbank“ paskolų portfelis 2022 metais išaugo iki rekordinio 1,36 mlrd. eurų ir padidėjo 452 mln. eurų (+50 proc.). Specializuotojo banko „Bigbank“ grynasis pelnas pasiekė 33,7 mln. eurų, o nuosavo kapitalo grąža – 17 proc.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją