Jaunoji verslininkė prieš keletą mėnesių pardavė savo sukurtą verslą „Foodzie“, kuris leido vartotojams maisto produktus įsigyti iš mažųjų ūkininkų ir augintojų. Dabar E. LaFave ėmėsi antrojo verslo, taip pat maisto srityje.

„Pirmąjį verslą pradėjau kurti kai man buvo 23-eji“, - pasakojo E. LaFave.

Jaunoji verslininkė sako supratusi, kad norint sukurti ir išplėtoti verslą, svarbiausia sau atsakyti į klausimą, kodėl tai darai.

„Jei verslas yra namas, tai priežastis „kodėl“ yra pamatas. Žmonės naudojasi jūsų paslaugomis dėl to, kad žino, kodėl jūs tai darote“, - dėstė pranešėja.

Ji patarė, kad pirmiausia reikia sau atsakyti į klausimą, kodėl imatės verslo, po to į kitus klausimus: kaip jį kursite ir ką darysite.

E. LaFave sako, kad yra pratimas, padedantis išgryninti savo „kodėl“. Pirmiausia, verta nustatyti, kas jums nepatinka ir ko tikrai nenorėtumėte daryti. Antra, išvardinti, kas jums yra įdomu. Trečias žingsnis – parašyti pirmąjį pranešimą spaudai ir jame išskirti svarbiausius jūsų veiklos aspektus. Po to ji siūlo pasirinkti vieną žodį, kuris jus apibūdina ir galiausiai sukurti universalų savo „kodėl“.

„Tuos penkerius metus, kai dirbau su „Foodzie“, neturėjau laiko kelionėms, nes daug dirbau. Kai verslą pardaviau, jaučiausi pasimetusi, tad išvykau į kelionę po Japoniją, Tailandą ir Vietnamą. Jos metu suvokiau, kad maistas yra mano kalba, kuria galiu bendrauti su žmonėmis, tai yra mano atsakymas į klausimą kodėl“, - kalbėjo E. LaFave.

Spalio 11 - 12 d. Lietuvos parodų ir konferencijų centre „Litexpo“ trečią kartą Lietuvoje vyksta tarptautinė verslo konferencija „Silicon Valley Comes to the Baltics“. Joje vieši 20 verslininkų iš Silicio slėnio ir verslo entuziastai iš Lietuvos bei kaimyninių šalių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)