Projektu siūloma patvirtinti 2,587 mlrd. eurų PSDF biudžeto įplaukas (109 mln. eurų daugiau, negu jau patvirtintame biudžete ir 60,5 mln. eurų daugiau nei jau pateiktame Seimui tikslinti projekte).

Naujame projekte išlaidos siekia 2,489 mlrd. eurų (11,3 mln. mažiau nei patvirtintame ir yra tokios pat, kaip anksčiau pateiktame Seimui koreguotame projekte).

Įstatymo projektą teikianti Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) nurodo, kad naujas projektas parengtas atsižvelgiant į „Sodros“ informaciją, paremtą atnaujintomis ekonominės raidos scenarijaus projekcijomis 2021-2024 metams, apie privalomojo sveikatos draudimo (PSD) įmokų ir su jomis susijusių sumų augimą.

Parengtame projekte 71,8 mln. eurų didinamos, palyginti su patvirtintomis lėšomis, PSD įmokos ir su jomis susijusios sumos.

37,2 mln. eurų didinami, palyginti su patvirtintomis lėšomis valstybės biudžeto asignavimai (palyginti su Seimui jau pateiktu svarstyti patikslintu šių metų PSDF biudžeto projektu šie asignavimai mažėja 11,3 mln. eurų).

PSDF biudžeto rezervui papildyti numatoma 37,2 mln. eurų. Toks pat tikslinimas buvo atliktas ir Seimui jau pateiktame svarstyti patikslintame projekte. Numatoma ir kitų pakeitimų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)