Projektas parengtas įgyvendinant vasarį priimtą Europos Parlamento ir Tarybos reglamentą dėl nepagrįsto geografinio blokavimo ir kitų formų diskriminavimo dėl klientų pilietybės, gyvenamosios vietos arba įsisteigimo vietos vidaus rinkoje problemos sprendimo.

Reglamentu norima suteikti klientams geresnę prieigą prie prekių ir paslaugų bendrojoje ES rinkoje, užkirtus kelią tiesioginiam ir netiesioginiam diskriminavimui, kai verslininkai rinką dirbtinai suskaido pagal klientų gyvenamąsias, įsisteigimo vietas ar jų pilietybę.

Už tinkamą ir veiksmingą šių pakeitimų vykdymo užtikrinimą būtų atsakinga Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba (VVTAT). Jai siekiama suteikti teisę už šiuos reglamento pakeitimo pažeidimus pardavėjui, paslaugų teikėjui skirti baudas, siekiančias nuo 144 iki 1 448 eurų.

Ūkio ministerijos teigimu, nauju teisiniu reguliavimu užkertamas kelias diskriminacinei praktikai, o tai, manytina, sukurs didesnę prekių ir paslaugų pasiūlą, geresnes sąlygas vartotojams ir atvers didesnes galimybes verslui.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)